Artikel: fem elements teorien

- de fem forvandlinger

Fem elementsteorien er en af hjørnestenene i Traditionel kinesisk medicin (TCM). Gennem tusinder af år har vise personer i Kina studeret naturen og mennesket og har skabt et ordenssystem, som kan kortlægge de skift og forvandlinger, som foregår i os og i naturen. Forvandlinger i f.eks. energi, sundhed, følelser, modenhed og bevidsthed. Ved at forstå elementerne som udgangspunkter for de forvandlinger, vi gennemgår mere end som færdige svar, kan de danne grundlag for en dybere forståelse af livskunsten.

Jeg har i en længere artikel skrevet om de fem elementer primært ud fra en mere filosofisk vinkel, men jeg giver også input til hvordan man kan arbejde med teorien som terapeut. 

Man behøver dog ikke at arbejde som terapeut for at have glæde af at læse med, alle som interesserer sig for livets kunst kan få gavn af den.