Mere om Kina rejsen

Qigong og behandlingsrejse til Kina

I løbet af opholdet vil vi hver dag få 

Wai Qi behandlinger (det kan bedst forklares som gruppehealing af master Wan og hans dygtige elever), og akupunktur eller anden stimulation af kroppens energibaner samt ofte også kinesiske urter sammensat til den enkelte person.

Vi vil lave BaGua Qigong på centeret eller på nogle af vores mange ture til parker og templer med en specielt god Qi.

Vi vil deltage i meditationer og ceremonier, som kan være kalligrafi-, glæde og lykkeceremoni, yin-yang øvelse, hovedbundsmassage eller andet. 

I 2018 tog vi tre dage til byen Chengde

hvor vi overnattede på hotel og besøgte  mange af de smukke sommerpaladser og templer,  som blev opført i 1700-tallet. De er efterfølgende blevet opført på UNESCO's liste over verdens kulturarv.
På vej hjem fra Chengde vil vi besøge den kinesiske mur.
Der var også i løbet af opholdet tid til shopping bl.a. på silkemarked.

Først og fremmest er turen dog meget mere end de enkelte begivenheder.

Det er en samlet oplevelse, hvor behandlinger, QiGong, ceremonier, mad, kinesisk musik, opvisninger, fester, ture, personalet på centeret og meget mere går op i en højere enhed, så man bliver fyldt med Qi, livskraft og glæde både inde- og udefra.

Centeret er meget smukt indrettet 

fyldt med buddhistiske og taoistiske malerier og symboler, som skaber en helt speciel og særlig stemning. 

Værelserne på centeret er af rigtig god kvalitet med eget badeværelse med brusebad, varmepumpe/aircondition og fjernsyn.

Maden er et kapitel for sig, meget velsmagende, sund, nærende og smuk.

Centeret er beliggende i den vestlige del af Beijing.

Der kan være mange grunde til at deltage på turen.

F.eks. kan du blive hjulpet med konkrete helbredsproblemer. Hjemmefra kan du udfylde et skema med dine helbredsproblemer, og på centeret får du stillet en TCM diagnose af en af de dygtige TCM læger på stedet, ofte Master Wan selv. Denne diagnose er grundlaget for de behandlinger, som du får i løbet opholdet.

Turen kan også bruges som en måde at lære om eller fordybe sit kendskab til QiGong og TCM.

Den kan også være en retreat med 14 dages fordybelse i indre ro, balance og visdom.

Alt sammen krydret med en fremmed kultur fuld af liv og forskellighed samt besøg på turiststeder og shopping i selskab med det søde og hjertelige personale fra Master Wans center. 

Master Wan Su Jian anses for at være en af de 10 dygtigste TCM læger i Kina.

Han startede centeret i 1996, og det bygger på hans holistiske tankegang om, at et samspil mellem flere sundheds tiltag giver et bedre resultat.
Kærlighed og udvekling med andre mennesker og lande er en grundpille i hans filosofi, og der kommer hvert år tusindvis af mennesker fra hele verden til hans center for at blive behandlet og lære mere om QiGong og TCM.

Han kommer ud af en familie, som har været TCM læger i generationer. Han har selv udviklet den smukke BaGua Xun Dao QiGong stilart ud fra studier af de gamle skrifter om de 8 trigrammer, de 8 naturlige fænomener, som også er grundlaget for I Ching, en af de ældste visdomsbøger i verden. 

Du kan læse mere om Master Wan og hans center på hans hjemmeside

Alle er velkomne til at deltage i turen til Master Wans center.

Hvis du vil have det største udbytte af turen, kan det klart anbefales, at du kender BaGua Xun Dao Qigong inden opholdet. 

Du kan læse mere om stilarten her og du kan se video med uddrag af stilarten her

Jeg underviser i stilarten, som er delt op i to dele. Det kan anbefales at lære både 1. og 2. del af stilarten, men bare det at have deltaget i et af kurserne gør, at man kender bevægelsesformen og dermed kan få langt større udbytte af QiGong undervisningen på centeret. 

Jeg har selv lavet QiGong siden 1997 og har været elev hos Mette Feilberg fra 2008

hvor jeg begyndte at overtage hendes undervisning, da hun besluttede at trække sig tilbage.

Jeg var sammen med Mette og en gruppe på centeret i 2004, og jeg besøgte stedet alene i 2012 og med en gruppe i 2014 og 2016. 
Jeg har interesseret mig for alternativ behandling siden jeg var 16 år gammel og har igennem de sidste 30 år stiftet kendskab med mange forskellige grene af komplementær sundhed.
Udover at være Qigong underviser er jeg også uddannet kropsterapeut ved Body-sds og har bl.a. lavet yoga siden 1987. 

Turen i 2018 blev afholdt i uge 42 og 43

Prisen for opholdet i Kina var 16.000 kr. hvilket inkluderede: ophold på dobbeltværelse på centeret og hotel i Chengde, behandlinger, mad, ture, kørsel til og fra lufthavnen og meget mere.
Hvis du ikke har en at dele dobbeltværelse med så undersøger jeg gerne om du kan dele værelse med en af de andre deltagere, men jeg kan ikke garantere at det er muligt.
Hvis man ønskede enkeltværelse på centeret og hotellet i Chengde var prisen 3000 kr. ekstra. 
Man skal selv købe flybillet til Beijing, hvilket ca. kostede 4.000-6.000 kr.   

Der er begrænset antal pladser på turen, og hvis du er interesseret i at deltage, kan du give mig en uforpligtende besked herom, så reserverer jeg en foreløbig plads til dig.