Kosttilskud og urter

Artikler, bøger og henvisninger

For at bevare eller opbygge et sundt helbred er kosttilskud og urter vigtige for langt de fleste menneske.

Mange undrer sig over dette og spørger, om man ikke burde kunne få nok igennem en sund og naturlig kost, ligesom man har været nødt til at gøre det tidligere?

I princippet er det også rigtigt men i praksis er det ikke længere sådan, fordi:

  • Fødevarerne indeholder mindre næringsstoffer end tidligere, da jorden er mere udpint. 
  • Vi lever i en tidsalder med en del forurening og stress, hvilket øger behovet for vitaminer og mineraler.
  • Samtidigt lever vi også længere end man gjorde tidligere.

Så kort sagt hvis man mener, at man får nok igennem kosten, som man gjorde for 100 år siden, så må man også leve, som man gjorde for 100 år siden.

Men det er jo ikke det, som vi jævnligt bliver informeret om i medierne, hvor vi får at vide, at kosttilskud er spild af penge, da vi får nok gennem kosten til at dække vores behov.
Det er for de fleste også rigtigt, hvis man ser på ADT (anbefalet daglig tilførsel), eller som det nu hedder RI (referenceindtag), så er de fleste dækket gennem kosten. 

Men det er værd at bemærke, at RI er behovet for en gennemsnits person, som er rask. 
Det er også værd at bemærke, at det er behovet for at undgå mangelsygdomme, hvilket slet ikke er det behov som de fleste har, hvis de ønsker en optimal sundhed. 

På samme måde som det tryk, man skal have på ens bildæk for at undgå at ødelægge dækket, ikke er det samme, som det dæktryk, som giver optimale køreegenskaber, på lignende vis er ADT/RI ikke et udtryk for, hvad der giver et moderne menneske optimal sundhed. 

Så kosttilskud og urter er et moderne svar på en moderne levevis.

Som en integreret del af konsultationen kan jeg vejlede dig med basal viden om kosttilskud og urter

Langt de fleste mennesker vil have glæde af at tage en god, naturidentisk multivitamin, fiskeolie og tarmbakterier og for mange kan det også være optimalt at supplere op med andre kosttilskud eller urter.

Hvis man ønsker en mere dybdegående vejledning i kosttilskud og urter så henviser jeg gerne til biopater, phytoterapeuter eller andre terapeuter som kan give dig dette. Se evt. nedenstående anbefalinger.

Artikler:

Vitamin- og mineral tilskud (marts 2008, red. sep. 2013)

Vitaminbomben (Maj 2012)

D-vitamin (Nov. 2014)

Anbefaling af bøger: 

Marianne Palm og Pernille Lund: ”Sundhedshåndbogen” (nov. 2008)

 

Anbefaling af terapeuter til kosttilskud og urter:

Karin Andersson: Karin er uddannet TCM læge i kina og har specialiseret sig i at arbejde med kinesiske urter. Ud fra puls-, tunge- og ansigtsdiagnose stiller hun en diagnose, som på et dybt plan kan understøtte ens helbred, hvad enten ens problemer er akutte eller mere kroniske.
www.kynzang.dk, tlf. 61 71 03 09 

Lisbeth Tordendahl: Lisbeth arbejder meget seriøs og indfølende med vejleding i kosttilskud, urter, homøopati og kost. Desuden brænder hun for at udvikle og formidle sunde, velsmagende opskrifter, som også er miljømæssigt afbalanceret.
www.lisbethtordendahl.dk, tlf. 30 10 30 10

Torunn Laksafoss: Torunn vejleder om ernæring, urter mv. med udgangspunkt i sin biokemiske viden.
Hun arbejder evidens baseret både mht. konventionel som alternativ medicin, og hun er meget åben og generøs i sin tilgang til klienterne og deres behov.
www.likam.dk, tlf. 22 53 27 88

Klinik for Optimal Næring: Klinik startet af Eva lydeking, som nu er rejst til Vestaftrika, men klinikken bliver drevet videre af personer som hun har udvalgt og som bygger videre på hendes kæmpe viden om kosttilskud, urtet og ernæring og hendes store evne til at arbejde med helbredsmæssige problemer i en større sammenhæng og på en afbalanceret måde.  Eva Lydeking og hendes efterfølgere har skrevet mange, vigtige bøger om emnet.
www.optinut.dk

Center for ernæring og terapi: Gode og seriøse arbejdende ernæringsterapeuter som også arbejder med kosttilskud og urter.
www.cetcenter.dk, tlf. 38 33 10 99

Institut for orthomolekylær medicin: Læger som arbejder med understøttende behandling ved alvorlige sygdomme. 
www.iom.dk, tlf. 45 88 09 00

Behandlerkollektivet: Find en terapeut, som kan hjælpe dig på dette område, blandt mine dygtige kollegaer i behandlerkollektivet hvor jeg også holder til.
www.behandlerkollektivet.dk

Til toppen