Gulerodssalat med rucola (PDF version? Tryk her)

Det var vist på bagsiden af en gulerodspose fra Rema 1000, at jeg så en opskrift på gulerodssalat med rucola. Det er en fin salat, hvor man kan få ingredienserne det meste af året. Jeg tillader mig derfor at bringe opskriften videre. Måske har min hukommelse ændret lidt på den, men den smager stadig dejligt. Da gulerødderne jo er det bærende i opskriften, bliver den kun god hvis du bruger velsmagende gulerødder...

Start med forsigtigt at riste ca. 75 gram blandede nødder på panden, f.eks. 50 gram solsikke/pinjekerner og 25 gram mandler eller para/valnødder, til de får let farve.
Vask en håndfuld rucola (ca. 50 gram) grundigt i flere hold vand og skyl dem godt.
Vask 500 gr. gulerødder og skær dem i små bjælker. Bland med rucola og nødder som er skåret i mindre stykker. Fjern stenen fra ca. 75 gram kalamata oliven og skær dem i mindre stykker og bland i salaten.
Tilsæt 4 spsk olivenolie og 2 spsk eddike, gerne granatæble balsamico fra Urtekram

Bon appetit!