Tarotkort: stavenes konge.  (Pdf-fil? Tryk her)

Kongen sidder på sin trone og holder en stav i sin højre hånd, mens han ser mod højre. Hans venstre hånd er synlig og hviler på hans venstre ben. Staven har kontakt med jorden og han har selv begge fødder solidt placeret på tronens underlag.
Han bærer en krone, som er smykket med flammer, og det er noget af hans røde og grønne tøj også. Hans kappe er gul og der er broderet sorte salamander på. Rundt om sin hals bærer han et halssmykke med en løve.
Ryglænet på tronen er gult og man kan ikke se hvor højt det er eller om det har nogen ende. Der er symboler af dyr på ryglænet bl.a. drage, salamander og en løve som nærmest skubber eller støtter ham i ryggen.
Til venstre for ham på tronen er der et firben, som han ikke ser på. Det ser i samme retning som ham.

Stavenes konge er symbol på en rolig, stærk handlekraft og autoritet. Han har en god jordforbindelse (staven på jorden og fødderne i underlaget) og de handlinger, som han foretager (staven er i højre hånd, den maskuline handleside), vil have stor sandsynlighed for at give succes og spire fremover (spirerne på staven og den store/uendelige støtte i ryggen).
Han er rolig og tilfreds med der, hvor han er (han sidder roligt på tronen), og samtidigt fokuseret og fattet på hvilken retning han ønsker for sine handlinger og sit liv fremover, hvilket ses ved at han ser til højre mod fremtiden og at firbenet, symbolet for forvandling, ser samme vej.
Følelserne fylder ikke meget, men han er ikke følelseskold. De er bare på plads og i ro symboliseret ved hans hvilende venstre hånd (den feminine værens side) og den rolige måde han sidder på tronen på.
Han har fundet sin plads i livet og er bevidst om at den plads indebærer et forsat fokus på at handle hvilket er helt naturligt for ham som den gule (solar plexus) farve på ryglænet og løven (mod, autoritet og lederskab) indikerer.
Han spreder ikke sin energi ud men holder sig til det som han er bedst til og det har han haft og har stor succes med (han fokuserer og har kun en stav)

Dette kort kommer ofte frem når du har brug for at tage kommandostaven til dig og sætte alle dine kræfter ind på den opgave, som lægger foran dig, eller som du vælger at tage på dig.
Hold fokus på det som du vælger at bruge dine mange kræfter på, og husk at du er en konge så lad vær med at kæmpe men sæt en naturlig vilje bag dine kræfter i stedet for, du nemlig er herre i dit eget liv og derfor ikke til at slå af pinden.
Du har masser af ild, kreativitet, entusiasme og varme men lad ikke ilden flamme op så du eller andre brænder sig på den, men lad den være en stabil, vedholdende flamme.
Det vigtigt at du tager magten til dig og vedkender dig den, så du og dine omgivelser ikke ender i afmagt, men naturligvis også meget vigtigt at du ikke misbruger din magt i egoisme og snæversyn. Du har fået givet magten for føre noget ud i livet som nu skal spire og blomstre.