Tarotkort: Styrken (PDF-fil? Tryk her)

Tarotsættet består af 78 kort og deraf er der 22 trumfkort. Trumfkortene viser de dybere aspekter af vores liv, vores udvikling på den åndelige vej. Det 8. trumfkort er Styrken.

På kortet kæler en kvinde med en løve, som står ved siden af hende med hovedet ved hendes skød. Måske kæler hun ikke med løven men åbner eller lukker dens mund med begge hænder. Løven slikker sig veltilfreds om munden og halen hænger ned mellem benene som tegn på, at løven giver sig hen eller har underkastet sig.
Over kvindens hoved svæver evighedstegnet, og hun har rosenkrans i håret og rundt om livet. Hun er i rene, hvide klæder, og sammen med løven står hun ude i naturen med bjerge i baggrunden og en gul, klar himmel over sig.

Hvor det 7. trumfkort, Vognen, fortæller om at være stærk i den fysiske krop og møde verden med utvetydige holdninger og ydre styrke, så handler Styrken om at finde indre styrke ved at tæmme den dyriske natur. I stedet skal man lade både den indre passion og lyst samt kontakten med det uendelige være drivkraft for sine handlinger. Løvens vildskab tæmmes med blidhed men bliver ikke undertrykt. Tværtimod bliver den integreret i det feminine som den lyst, passion og uendelighed, som blomstrer hos kvinden.
Løvens pels og kvindens rosenkrans rundt om livet bliver nærmest et som symbol på lysten, seksualiteten og jordisk frodighed, samtidigt med at rosenkransen i håret spirer mod himlen og evighedstegnet som udtryk for åndeligheden hos kvinden. Denne menneskelige todeling, på den ene side de dyriske instinkter, den jordiske lyst og hengivenhed og på den anden side den himmelske kontakt, åndelighed og hengivenhed centreres i hjertet hos kvinde. 

Styrken er et kort, vi møder, når vi bliver bedt om at finde vores indre styrke. Vi skal både rumme vores sanser, følelser og lyst samt vores blidhed, åndelighed og kontakt med noget, som er større end os selv og lade dem mødes i vores hjerte. Herfra skal vi træffe vores valg med stort mandsmod og løvehjerte men ikke med ydre rabalder og kraft. Oplevelsen vil være en naturlig autoritet, som rider på løveryggen ud af hjertets vej.
Styrkens energi kommer indefra og ud, når vi er til stede og handler i den ydre verden uden at miste vores indre fokus og kontakt med vores center.

Hvis kortet trækkes omvendt, så er det symbol på, at vi er bange for ikke at kunne tæmme løven og derfor forsvarer os for ikke at blive spist. Vi har mistet kontakten til vores indre autoritet og vil ofte forsøge at sætte et ydre skjold op og holde meget firkantet fast i vores egen holdninger og følelser for at skjule den indre usikkerhed. Vi oplever os gennemsigtige og føler hurtigt, at vi bliver styret af andre og forsøger at gøre os hårde på overfladen. Men vejen frem er at lade hjertet bliver fundamentet for vores færden, ikke at lukke af til vores hjerte og blive fanget af vores ego.
Det er vigtigt altid at huske, at når man trækker et kort omvendt, så er den retvendte energi ikke så langt væk, men man skal arbejde mere for at få den frem.