grønkålssalat

Grønkålssalat

Grønkål er en meget lækker og  sund grønsag. Den er fuld af næringsstoffer og samtidigt så hårdfør at den kan klare sig vinteren over. Derfor har den tidligere været en afgørende sundhedsbooster i landmandskosten og heldigvis har vi igennem det sidste årti genfundet plantens kvaliteter sundheds- og gourmetmæssigt. Det og meget andet kan du læse om i Lisbeth Tordendahls bog "Kål og kærlighed", hvorfra jeg har fået tilladelse til at bringe opskriften

Grønkålssalat med ristede kikærter (Pdf-format? Tryk her)

2 portioner

3 store håndfulde letkogt grønkål
1½ spsk kokosolie
3½ dl. (240 g) kogte kikærter
1 tsk røget sød paprika
Evt. cayennepeber
Salt
Friskkværnet peber
1 stor avokado
Rødløg
Citronsaft
Dild

Grønkålen tilberedes ved at komme skåret grønkål i kogende vand, der dækker. Kog på kraftig varme uden låg i 1½-2 minutter til kålen er mør, men stadig har bid og flot farve (Kogetiden afhænger af, hvor meget frost grønkålen har fået - smag dig frem, den skal være let sprød uden at være sej). Hæld kålen i en sigte og dræn den.

Varm olien på en pande, der er stor nok til at kikærterne kan være i et lag. Kom kikærterne ved og steg dem i 5 minutter. Vend rundt et par gange undervejs.
Drys paprika over og evt. lidt cayennepeber, vend rundt i kikærterne mens de steger endnu nogle minutter. 
Smag til med salt og peber.
Skær avokado i skiver og løg i tynde skiver.
Bland grønkål, kikærter, avokado og løg med citronsaft og dild efter smag.