Krop og energi

Artikler, bøger og henvisninger

Der er liv i vores kroppe, som er meget mere end kød, knogler og sener.

Der strømmer vitalitet, sanselighed og følelser i vores kroppe, og kontakten med det kan bringe os tættere på den del af tilværelsen, som er større end vores forstand.

Når vi i tusinder af år har sagt, at vi lige ”skal sove på noget”, før vi kan mærke, hvad som er rigtigt for os, eller når vi har en fornemmelse af, at kroppen husker nogle oplevelser, så rummer det en intuitiv visdom. 

Videnskabeligt  er man nu også ved at kunne forstå dette, da man har fundet ud af, at vi rent faktisk har signalstoffer i tarmene, som udgør en slags mavehjerne.

På lignende vis har man i f.eks. Kina og Indien i mange, mange år haft en oplevelse af, at kroppen er fuld af en vital livskraft, som giver vores krop og organer et liv, som er meget mere end hjertet der pumper, blodet der strømmer, og hjernen der sender signaler.

Det er den oplevelse af livsenergi, der strømmer i os, den fornemmelse af, at en dybere kontakt med kroppen vil optimere vores liv, som er grundlaget for det arbejde, jeg laver. 

Når jeg laver kropsterapi og underviser i Qigong, udgør det at optimere vitalenergien i kroppen forskellen på et menneske, som ifølge blodprøverne har det godt, men som måske ikke føler sig veltilpas, og så et menneske som mærker en kilde af vitalitet indefra.

Det er også den tilgang, som for mig er med til at forklare, hvorfor nogle metoder, som ifølge videnskaben ikke skulle virke, alligevel gang på gang får livsglæden tilbage i øjnene på klienterne.

Ligesom det er den tilgang, som kan fortælle om forskellen på den måde, som vi motionerer vores krop i vesten, og så den måde som man oprindeligt har arbejdet med livsenergien i krop og vejrtrækning i østen.

Denne forståelse af kroppen som meget mere end et apparat, der skal lystre og parere ordre, og hvor delene bare kan skiftes ud, hvis de ikke fungerer, som vi ønsker det, kan hjælpe os til at lade vores kroppe være porte til noget som er større end os.

Anbefaling af andre kropsterapeuter og bevægelsesformer

Jamina Mokrzaczka: Jamina har igennem sit levet liv fundet sin helt egen tilgang til sit arbejde som kropsterapeut
www.mærkditrum.dk, tlf. 51 22 23 26

Carina S. Irgens-Tabur: Body-sds terapeut med et bredt kendskab til terapiformer.
www.bodywise.dk, tlf. 26 11 43 03

Manuvision: mine kære gamle kollergaer, som også har deres egen kropsterapi uddannelse
www.manuvision.dk

Totum: Kropsterapeuter og kropsterapi uddannelse hvor jeg også selv underviser
www.totum.dk

Body-sds: Kropsterapeuter og den kropsterapi uddannelse som jeg oprindelig tog.
www.body-sds.dk

Behandlerkollektivet: Find en Body-sds eller manuvision terapeut, akupunktør, massør, yogaunderviser mm. blandt mine dygtige kollegaer i behandlerkollektivet hvor jeg også holder til.
www.behandlerkollektivet.dk

Til toppen