Psykologi og parforhold

Artikler, bøger og henvisninger

Hvad sker der indeni? 

Hvilke følelses- og tankemønstre er dominerende hos dig? 

Hvordan har din opvækst påvirket dig og din ageren i verden? 

Hvilke mønstre kommer op i nære relationer, specielt i parforhold?

At være bevidst om hvad der sker på det følelses- og tankemæssige plan kan skabe overblik, mulighed for at være opmærksom på og ændre dine mønstre.

Jeg er ikke uddannet psykolog eller psykoterapeut, men jeg har selv været i terapeutisk forløb og har igennem mit mere end 30 års bevidste arbejde med mig selv fået en grundviden om det psykologiske aspekt i os mennesker.

En stor del af min viden fik jeg også, da jeg arbejdede 5 år i en børnehave, hvor de skønne børn var mine store læremestre.


Samtidigt holder jeg mig løbende opdateret ved at læse om psykologiske emner og deltage i kurser.

En vigtig del af min tilgang på dette felt er dog også den indsigt, som jeg har opbygget gennem mit kropslige og energimæssige arbejde, som guider mig til at mærke, hvordan jeg bedst kan hjælpe og vejlede klienten.

Dette medfører også at være opmærksom på, hvornår det er bedst at råde klienten til at lade et psykologisk tema hvile og finde fred og accept med det, fremfor at ville grave yderligere i det.

Al dette bruger jeg som en naturlig del i en konsultation. I mødet med klienten, i samtalen inden kropsterapien, undervejs på briksen og til at runde konsultationen af. 
Det bliver også brugt i den proces som naturligt bliver sat i gang, når jeg arbejder med krop og psyke.

Hvis der er brug for hjælp fra psykoterapeuter eller psykologer så henviser jeg gerne til dette. Se evt. nedenstående anbefalinger.

Anbefaling af psykoterapeuter og psykologer:

Irene Højlund: Psykolog. Arbejder også med det spændende The Crucible Approach, en nytænkende tilgang til parforhold og sexualitet.
www.irenehojlund.dk, tlf. 22 29 07 90

Ruth skovgaard: Erfaren psykolog, som også beskæftiger sig med psykoterapi og tantra
Tlf. 26874084, Ruth.skovgaards@gmail.com

Line Engell Gerhardt: Psykoterapeut. Line arbejder meget nænsomt og intuitivt men samtidigt også fast i sin tilgang. Er også uddannet ManuVision behandler og har været min gode kollega som underviser hos Totum. 
www.lineengellgerhardt.dk, tlf. 20 93 17 20

Rita Tvangsø: Psykoterapeut. Rita er uddannet ID-psykoterapeut og har seriøst arbejdet med terapi i mange år.
Tlf. 20 78 13 30

Behandlerkollektivet: Find en psykoterapeut eller psykolog blandt mine dygtige kollegaer i behandlerkollektivet hvor jeg også holder til.
www.behandlerkollektivet.dk

ID Psykoterapeutisk forening: Find en dygtig psykoterapeut blandt disse som alle er uddannet på ID uddannelsen.
www.idpf.dk

Til toppen