Anbefaling af bog: Harville Hendrix: ”Kærlighed og samliv”

Hvad er det, der sker, når vi mener at have fundet den eneste ene, svæver rundt på en forelskelses sky og er sikker på, at alt nu er godt og lykkeligt, hvorefter vi nogle måneder senere hader det, som vi blev forelsket i og mener, at den, vi blev forelsket i, nu er vores fjende?

Denne bog giver et godt og seriøst bud på det. Og ikke nok med det så giver den også nogle kvalificerede bud på, hvordan vi kommer udover illusionen og ind til et sted, hvor vi kan hele hinandens gamle sår.
Ifølge forfatteren så leder vi i virkeligheden ubevidst efter en partner, som minder om vores forældre, fordi vi har et tvingende behov for at hele barndommens sår. Den gamle del af vores hjerne tiltrækkes derfor af en, som har nogle egenskaber, der minder om vores forældres. Derfor svæver vi rundt på en sky, fordi vi tror, at vi nu kan få udbedret alle skaderne fra vores opvækst og genfinde vores oprindelige helhed.

Efter et stykke tid finder vi dog ud af, at vi ikke får vores forventninger opfyldt men tværtimod, at partneren er med til at bringe alle vores værste sider frem i lyset.
Her vil mange så enten gå fra hinanden eller vælge at forhandle sig til en trods alt nogenlunde acceptabel situation i deres forhold. Men ved at gå dybere ind i problemerne kan vi komme ud over fortvivlelsen og illusionen og komme ind i et bevidst parforhold, hvor vi kan se virkeligheden i øjnene. Vi vil kunne opleve at ved at give, kan vi både give healing til vores partner og til os selv, fordi vi kommer i kontakt med nogle ubevidste behov hos os selv.

Bogen henvender sig til alle, uanset om man er i et parforhold eller ej. Man kan læse meget om, hvordan opvæksten påvirker os og vores reaktionsmønstre her på. I tredje del af bogen er der øvelser, hvoraf en del af dem kan laves, selv om man er single. Bogen åbner en vej op for et dybere og mere bevidst parforhold og dermed også et dybere og mere bevidst liv.