Tarotkort

Artikler, bøger og henvisninger

Hvordan jeg bruger tarotkort

Mange betragter tarotkort som spådomskort. Det er de ikke for mig.

For mig er det et redskab, som kan hjælpe os med at komme i kontakt med det, som sker på et dybere plan i os selv.

På samme måde, som drømme kan hjælpe os til at se hvilke ”roller”, vi er i gang med at gennemleve netop nu, kan tarotkortene give os nogle symbolske billeder på de dybere bevægelser i os. 

Tarotkort

Tarotkortene kan altså give os et overblik over den situation, vi står i, og et godt råd til hvordan vi bedst forholder os i den situation.

De gør det ikke ved at give et klart svar til vores hjerne men ved på et dybere plan at tale til hele os: vores følelser, vores idéer, vores krop og vores bevidsthed.

Hvis der er et spørgsmål, en situation eller en tilstand, som du gerne vil have sat lys på, så kan vi trække et tarotkort eller lave et tarotkort oplæg, som kan hjælpe dig med at give overblik eller råd til dette.

Den indsigt som dette giver, kan du så arbejde videre med under kropsbehandlingen.

Til personer som jeg tidligere har haft i konsulation kan jeg også lave fjernoplæg og svare via mail. Prisen fremgår her under mail konsultation

Om tarot

 

Kortene er bygget op lige som spillekort, eller rettere sagt så er spillekortene en udløber af tarotkortene, hvor stavene i tarotkortene med tiden er blevet til kuløren klør, bægrene er blevet til hjerter, sværdene er blevet til spar, og mønter er blevet til ruder. 

Stavene er ild elementet, som beskriver idéer, engagement, handlekraft, det vi brænder for. 
Bægrene er vand elementet, som beskriver vores følelser, stemninger, det ubevidste, det der flyder i os. 
Sværdene er luft elementet, vores tanker og bevidsthed, det som svæver i vores hoved. 
Mønterne er jord elementet, vores krop og fysiske eksistens, økonomien, arbejde, hverdagen, det materialiserede i vores liv. 
Og disse fire serier er lige som spillekortene bygget op på en skala fra 1 til 10, hvor 1, esset, er starten på processen, og 10 er fuldførelsen af denne.

Ligesom i spillekortene er der også hof kort knyttet til hvert element, men til forskel fra almindelige kort så er der 4 hofkort: 
Ridderen som er det aktive, dynamiske og igangsættende.
Dronningen som er det følsomme og omsorgsfulde.
Kongen som er overblik og klogskab.
Pagen, som er nybegynder, usikker og eksperimenterende. 

Til sidst er der så trumf kortene, hvor der jo i et almindeligt kortsæt er et, mens der i tarotkortene er 22 kort, som beskriver forskellige myter og indvielser, som vi gennemgår på et åndeligt plan. I trumf kortene gennemgås en rejse fra 0, Narrens barnlige eventyrlyst til 21, Verden, hvor vi er tilbage i vores oprindelige helhed.


Der findes mange forskellige kortsæt, som er illustreret lidt forskelligt, og der kan også være lidt andre forskelle f.eks. hvordan hofkortene benævnes. De mest kendte kortsæt i Danmark er nok Crowley’s og Waite’s. 
Jeg bruger Waite’s, i positiv forstand, simple kort. Jeg bruger ligeledes den mulighed, at kortene kan trækkes, så de ligger på hovedet, hvilket beskriver noget forskelligt fra gang til gang, men som grundlæggende handler om, at kortets symbolik ikke kommer direkte til en, men skal bearbejdes noget mere.

Tarotkort

Min Baggrund

Min baggrund for at arbejde med tarotkort er, at jeg har taget en uddannelse på nu desværre afdøde Ulrik Golodnoff's nettarotskole (www.tarotakademiet.dk). Samtidigt har jeg igennem en årrække arbejdet med tarotkort sammen med Ulrik, Søren Rasmussen og Rita Tvangsø. 

Træk tarotkort

Hvis du ønsker selv at trække et tarotkort eller lave et oplæg på nettet, så kan du f.eks. bruge følgende side hvor Ulrik Golodnoff's generelle fortolkning er knyttet til kortene. 

Anbefaling af tarot vejleder:

Søren Rasmussen: Søren arbejder med Crowleys tarotkort og har en stor viden om tarot, hvilket han krydrer med sin generelle viden og nysgerrig om spirituelle emner. Han er meget fascineret af tarotkortenes univers, som har tilsætter sig eget personlige præg. 
www.artessens.dk, tlf. 20 95 20 62

Pia Sofia Koren: Pia Sofia har været en af pionererne i brugen af tarotkort, som er en del af hendes spirituelle tilgang. Pia Sofia arbejder med Crowleys tarotkort. Hun arbejder både i Nordjylland, Århus og København.
www.hridaya.dk

Derek Seagrief. Derek har arbejdet med spirituelle emner igennem mange år og arbejder udover med tarot kort også med astrologi, skriver bøger og afholder kurser. 
www.seagrief.com, tlf. 23 81 76 18

Til toppen