Yin/Yang Qigong – stilhed i bevægelse

QiGong nyhedsbrev 9. marts

Kære alle

Det nye kinesiske år starter den anden nymåne efter vintersolhverv. D. 19. februar skiftede det kinesiske år fra hestens til gedens år, hvilket forsætter frem til 8. februar 2016.
Hvor hestens år ofte karakteriseres med at være et år fuld af ambitioner, ihærdighed og klogskab så er gedens år mere kendtegnet med omsorgsfuldehed, diplomati og kunstnerisk udfoldelse. Jeg læste et sted på nettet (ved ikke om det er sandt?) at geder ikke kan gå baglæns eller til siden, de kan kun gå fremad. Det er måske et meget godt billede på forskellen mellem hestens graciøse og kraftfulde, men også til tider vilde bevægelser overfor gedens langsomme og stille, men også stabile og fremgangsrige bevægelser.

Vi kan også stille og roligt begynde at se det nye spire frem herhjemme i Danmark. Hvis du skulle have lyst til at lade Qigong spire frem i dig, så er du velkommen til at udforske denne skønne og harmoniske bevægelsesform ved en introduktion på tirsdag d. 17. marts. Hvis du har lyst til at deltage eller har spørgsmål til dette er du meget velkommen til at kontakte mig.

Kærlige hilsner

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31

Introduktion til Qigong tirsdag d. 17. marts. kl. 17-ca. 18.30

Aftenen er en uforpligtende introduktion til QiGong, min undervisning og stilarterne, som jeg underviser i. Vi vil lave små øvelsessæt og Walking Gong. Alle er lette, harmoniske øvelser, som forener bevægelse, åndedræt og tankekoncentration. 

Træningen er gratis. Der kræves ingen forudsætninger for at være med så tag gerne dine venner, familie og kollegaer med.

Tilmelding er nødvendig på 22 15 16 31 eller pr. mail. I vinter halvåret er træningen indendørs, og der er begrænset antal pladser, og derfor er pladserne i første omgang forbeholdt personer, som ikke har trænet hos mig tidligere
Ofte vil der også være nogle pladser til dem, som har trænet med før. Hvis du har deltaget før og gerne vil deltage igen, så er du meget velkommen til at blive skrevet op til en plads og jeg giver dig besked aftenen før, hvis der er plads. 

Der er også introduktion til Qigong tirsdag d. 19. maj og 17. juni kl. 17. I Frederiksberg Have hvis vejret tillader det


Træning i stilarterne

Når du har deltaget i et kursus i en stilart, så kan du vedligeholde og udbygge din kendskab til stilarten ved at være med til træningssamlingerne. Samtidigt vil du også opleve at der er en meget stærkere Qi, når vi træner sammen.
Følgende træninger er planlagt (varighed 1½ time):

BaGua: Første tirsdage i måneden kl. 10: d. 7. april, 5. maj.
Sidste onsdage i måneden, ulige uger kl. 17: d. 25. marts, 22. april, 20. maj

DaMo: Onsdag d. 11. marts kl. 17

Duft QiGong: Ændring: Mandage d. 23. marts, 20. april og 18. maj kl. 15.15

Pris: 60 kr. pr. gang eller 5 gange til 275 kr. eller 10 gange til 500 kr. (kontant, overførsel via mobilpay eller til 5470-0987925)
Husk at tilmelde dig træningen senest dagen før.

Antallet af træninger i de forskellige stilarter er IKKE et udtryk for mine præferencer men for den nuværende interesse. Jeg laver meget gerne flere træninger i DaMo og Duft stilarterne hvis der er interesse for det. Tidspunkterne kan ligeledes tilpasses efter hvornår det passer deltagerne bedst.

Du har mulighed for at blive skrevet op så du får besked et par dage før der er træning i din stilart. Giv mig besked hvis du ønsker det. Du får ligeledes medindflydelse på tidspunktet for evt. ekstra træninger


Kurser i stilarterne

Der afholdes kursus i BaGua, 1. del, efter påske. Datoerne og tidspunkter er ved at blive fastlagt men det bliver efter arbejdstid og i weekender, 2 timer hver gang over 4 eller 5 gange.

Hvis du skulle have lyst til at deltage, så giv mig besked herom, og du vil kunne få medindflydelse på datoerne til kurset.

I løbet af kurset bliver stilarten grundigt gennemgået og der bliver udleveret et kompendium så man efterfølgende kan træne den derhjemme. Kurset koster 1300 kr. Man kan se video med uddrag af stilarten her 

Jeg laver meget gerne et kursus i DaMo, Duft Qigong eller BaGua, når jeg har fået samlet 3-4 personer, så giv besked hvis du er interesseret i at lære en af stilarterne.

Du kan læse nærmere om stilarterne her


Tao Te Ching

En af de gamle kinesiske visdomsbøger er Tao Te Ching. Læs mere om bogen her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Oversigt over aktiviteter 

 

Introduktion til Qigong:

Tirsdag d. 17. marts kl. 17

Tirsdag d. 19. maj kl. 17 (I Frederiksberg Have hvis vejret tillader det)

Onsdag d. 17. juni kl. 17 (I Frederiksberg Have hvis vejret tillader det)

 

Træning i stilarterne (1½ time):

BaGua: tirsdage kl. 10: 7. april, 5. maj.

Onsdage kl. 17: 25. marts, 22. april, 20. maj

DaMo: Tirsdag d. 20. jan. og onsdag d. 11. marts kl. 17

Duft: Ændring: Mandage d. 23. marts, 20. april og 18. maj. kl. 15.15

 

Kursus i stilarterne:

BaGua, 1. del: Opstart efter påske.

 

Læs gamle artikler om Qigong og TCM relaterede emner: tryk her