Yin/Yang Qigong – stilhed i bevægelse

QiGong nyhedsbrev d. 30. april

Kære alle

Forhåbentligt er nedenstående et billede på hvor frodig og grøn sommeren bliver igen i år. 
Måske inspirerer det også dig til at træne Qigong i dets rette element ude i naturen under åben himmel? Så er der flere muligheder i den kommende tid. Læs nærmere i nedenstående om introduktion til Qigong, min underviser Mette Feilbergs traditionelle træning i Kongens Have, kursus i Duft Qigong og fordybelsesdag med Master Wans øvelser.
Læs også om Simone Lehun Nørgaard, som skriver speciale om musik og Qigong.

Kærlige hilsner

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31

Introduktion til Qigong tirsdag d. 19. maj kl. 17-ca. 18.30 i Frederiksberg Have

Aftenen er en uforpligtende introduktion til QiGong, min undervisning og stilarterne, som jeg underviser i. Vi vil lave små øvelsessæt og Walking Gong. Alle er lette, harmoniske øvelser, som forener bevægelse, åndedræt og tankekoncentration. 

Træningen er gratis. Der kræves ingen forudsætninger for at være med så tag gerne dine venner, familie og kollegaer med.

Tilmelding er nødvendig på 22 15 16 31 eller pr. mail. 

I sommerhalvåret træner vi i Frederiksberg Have, og der er derfor ubegrænset antal pladser, så alle er velkomne, nye såvel som deltagere der har været med til introduktionen før.
Børn er også velkomne til at træne med så længe de synes det er sjovt.

Vi mødes ved det kinesiske hus og går til et velegnet sted i nærheden og træner. I tilfælde af regn, kraftig blæst eller kulde, så bliver træningen flyttet til centeret. Ring i tvivlstilfælde.

Der er også introduktion til Qigong  onsdag d. 17. juni og torsdag d. 20. aug, begge dage kl. 17. i Frederiksberg Have.

Mette Feilbergs trænings samling i Kongens Have

Min underviser, Mette Feilberg, holder sin traditionelle samling i Kongens Have onsdag d. 6. maj kl. 11.00. Man mødes på plænen ved Rosenhaven hvor der trænes lidt Qigong og dem der har lyst går efterfølgende på café. I tilfælde af dårligt vejr aflyses arrangementet.

Så hvis du har lyst til at opleve Mettes kompetente undervisning og måske også har lyst til efterfølgende hygge med snak om alt muligt mellem himmel og jord, så er du meget velkommen i Kongens Have.

Mette har telefon 30 82 60 50

Træning i stilarterne

Når du har deltaget i et kursus i en stilart, så kan du vedligeholde og udbygge din kendskab til stilarten ved at være med til træningssamlingerne. Samtidigt vil du også opleve at der er en meget stærkere Qi, når vi træner sammen.
Følgende træninger er planlagt (varighed 1½ time):

BaGua: Første tirsdage i måneden kl. 10: d. 5. maj, 2. juni og 4. aug.
Sidste onsdage i måneden, ulige uger kl. 17: d. 20. maj, 16. juni (OBS tirsdag) og 26. aug.

DaMo: Der afholdes træning inden sommerferien. Dato aftales snarest

Duft QiGong: Mandage kl. 15.15 d. 18. maj, 22. juni og 24. aug. 

Pris: 60 kr. pr. gang eller 5 gange til 275 kr. eller 10 gange til 500 kr. (kontant, overførsel via mobilpay eller til 5470-0987925). 
Fra august hæves prisen med 5 kr. til: 65 kr. pr. gang, 5 gange til 300 kr. eller 10 gange til 550 kr.

Husk at tilmelde dig træningen senest dagen før.

Antallet af træninger i de forskellige stilarter er IKKE et udtryk for mine præferencer men for den nuværende interesse. Jeg laver meget gerne flere træninger i DaMo og Duft stilarterne hvis der er interesse for det. Tidspunkterne kan ligeledes tilpasses efter hvornår det passer deltagerne bedst.

Du har mulighed for at blive skrevet op så du får besked et par dage før der er træning i din stilart. Giv mig besked hvis du ønsker det. Du får ligeledes medindflydelse på tidspunktet for evt. ekstra træninger

Kurser i stilarterne

Der afholdes kursus i Duft Qigong, 1. del, i starten af juni. Datoerne og tidspunkter følger senere men det bliver 1 dag med 3½ eller 4 timer, og dage med 2 timer hver gang.

Hvis du skulle have lyst til at deltage, så giv mig besked herom, og du vil kunne få medindflydelse på datoerne til kurset.

Duft Qigong er en underfundig stilart, hvor bevægelserne er forholdsvis hurtige (dog stadigvæk langsommere end de fleste andre bevægelsesformer). Den er buddhistisk inspireret, så man starter med at åbne hjertet op først. Ligeledes arbejder man med tanketomhed, således at man bare skal gøre øvelserne uden at koncentrere tankerne om noget specielt. Der er lavet musik til øvelserne (der udleveres to cd'er som en del af kurset), så man kan vælge at følge musikkens rytme.
At udøve Duft Qigong er som at genskabe kontakten med livets puls. 

I løbet af Duft Qigong kurset bliver stilarten grundigt gennemgået og der bliver udleveret et kompendium så man efterfølgende kan træne den derhjemme. Kurset koster 1300 kr. Man kan se video med uddrag af stilarten her 

Jeg laver meget gerne et kursus i DaMo, Duft Qigong eller BaGua, når jeg har fået samlet 3-4 personer, så giv besked hvis du er interesseret i at lære en af stilarterne.

Du kan læse nærmere om stilarterne her

Fordybelsesdag søndag d. 14. juni kl. 10-16

Der afholdes fordybelsesdag med Master Wans øvelser søndag d. 14. juni kl. 10-16.
Alle, som har været på et BaGua kursus, er velkomne. Prisen er 350 kr.

Udover øvelserne fra BaGua Xun Dao stilarten, så vil vi også lave nogle af hans andre øvelser og meditationer, som jeg har lært når jeg har været på Master Wans center i Beijing.

Dagen vil blive afholdt på centeret men forhåbentligt egner vejret sig til, at vi undervejs også kan træne udendørs under åben himmel, hvilket kun forstærker oplevelsen af Qi og Master Wans øvelser, som er meget inspireret af naturen.

Dagen kan f.eks. bruges til at lære BaGua Xun Dao Qigong bedre at kende, til at komme i dybere kontakt med Qi, til at lære nye øvelser som man evt. også selv kan lave derhjemme og til bare at tilbringe en dag i skøn Qi.

Hvis du har spørgsmål til dagen så kontakt mig endeligt.

Speciale på Københavns universitet

Jeg er blevet kontaktet af Simone Lehun Nørgaard, som har valgt at skrive speciale i musikvidenskab om musik og QiGong. Specialet skal omhandle en musiketnologisk undersøgelse af musikanvendelsen i QiGong. 

Jeg synes, det er meget spændende og interessant, at Simone vil skrive om dette. Hvis der er nogen af jer, som har nogle input til dette, så må I meget gerne kontakte undertegnede eller Simone på simonelehun@gmail.com. Simone vil naturligvis primært være interesseret i teori om samt oplevelser og erfaringer med musik og QiGong. Generelle oplevelser fra jeres QiGong udøvelse har også hendes interesse. 

Jeg håber I vil bidrage, hvis I kan, og ønsker samtidigt Simone masser af god Qi med at få skabt et godt speciale. Tak fordi du vil skrive om musik og Qigong! 

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Oversigt over aktiviteter 

 

Introduktion til Qigong (I Frederiksberg Have hvis vejret tillader det; ellers i centeret)

Tirsdag d. 19. maj kl. 17 

Onsdag d. 17. juni kl. 17 

Torsdag d. 20. aug. kl. 17

 

Træning i stilarterne (1½ time):

BaGua: tirsdage kl. 10: 5. maj, 2. juni, 4. aug.

Onsdage kl. 17: 20. maj, tirsdag d. 16. juni, 26. aug.

DaMo: Der afholdes træning inden sommerferien. Dato aftales snarest

Duft: mandage kl. 15.15: 18. maj., 22. juni, 24. aug.

 

Fordybelsesdag med Master Wans øvelser:

Søndag d. 14. juni kl. 10-16

 

Kursus i stilarterne:

Duft, 1. del: Opstart i starten af juni

 

Læs gamle artikler om Qigong og TCM relaterede emner: tryk her