Yin/Yang Qigong – stilhed i bevægelse

Qigong nyhedsbrev 20. april

Kære alle

Når lyset bryder frem, og solen gør dagen lang, så er det helt naturligt at have lyst til at komme ud i naturen. 
Ude i naturen, under åben himmel og med græs under fødderne, er også Qigongs rette element, så derfor har jeg lavet et forløb med Qigong træning over 4 mandage eftermiddage i juni måned, hvor vi forhåbentligt får mulighed for at træne udendørs. Forløbet er åbent for alle.
Læs mere i nedenstående hvor du også kan læse om et BaGua kursus i juni måned, min underviser Mette Feilbergs traditionelle træningsdag i Kongens Have samt om nogle fine Qigong artikler i Psyke og Sjæl, bl.a. med et interview med undertegnede.

Med ønsket om at du vil nyde den spirende Qi.

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31

4 mandage med Qigong

Har du lyst til at prøve en blid og harmonisk træningsform, hvor bevægelse, åndedræt og tankecentrering er forenet?

Kunne du tænke dig at lære nogle små øvelsessæt som du efterfølgende har mulighed for at lave derhjemme?

Så har jeg strikket et spændende forløb sammen til dig!!

Vi træner 4 mandage eftermiddage hvor vi laver små øvelsessæt, walking gong og meditationer. Du vil opleve større harmoni og balance samt et bedre energiflow i kroppen.

Qigong trænes bedst udendørs under åben himmel og med græs under fødderne. Vi vil derfor træne udendørs i Frederiksberg Have, hvis vejret egner sig til det, ellers træner vi på Holger Danskes Vej.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage og både uerfarne og erfarne kan få glæde af træningen.

Underviseren har arbejdet med krop og sundhed i over 20 år og har mange års undervisnings erfaring.

Datoer: Mandage kl. 16.30-18.00 d. 6., 13, 20 og 27. juni 

Pris: 350 kr. for hele forløbet som indsættes på 5470-0987925.
Prisen er sat så lav så selv om du måske ikke kan komme en dag, så kan du stadig få værdi og udbytte af forløbet.

Sted: Behandlerkollektivet, Holger Danskes vej 3B, Frederiksberg eller i Frederiksberg Have. 

 

BaGua kursus d. 25. og 26. juni

Kunne du tænke dig at lære en smuk og healende Qigong stilart, som styrker dit helbred og giver indre ro og harmoni? Så er BaGua Xun Dao noget for dig.

Der bliver afholdt kursus i BaGua 1. del lørdag d. 25. og søndag d. 26. juni kl. 10-16. Kurset bliver afholdt på Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg, men forhåbentligt bliver det godt vejr undervejs, så vi får mulighed for at træne udendørs i Qigongs rette element under åben himmel og med græs under fødderne.

BaGua Xun Dao Qigong er et sæt smukke og graciøse øvelser som er skabt af den nulevende mester Master Wan. Stilarten er meget meditativ og healende, og mange udøvere kan føle Qi'en direkte i deres hænder ved udførelsen. Det er en moderne stilart som er fleksibel og enkel. Du kan se uddrag af stilarten her samt læse mere om den her

I løbet af kurset lærer du øvelserne grundigt, og du får udleveret et kompendium, så du efterfølgende kan lave dem derhjemme. Undervejs vil vi også lave andre øvelser så du generelt øger kendskabet til Qi. Efter kurset har du mulighed for at deltage i fællestræningerne i BaGua.

Prisen for at deltage i kurset er 1300 kr. 
Tilmelding til undertegnede på 22 15 16 31 eller larshenrik@kropsaand.dk


BaGua 2. del

Der bliver også afholdt kursus i 2. del af BaGua for dem som allerede har lært 1. del. Kurset bliver afholdt i løbet af maj eller juni måned. Hvis du er interesseret så kontakt mig, og vi finder nogle datoer som passer alle.
Prisen er 1300 kr. for kurset, men hvis man allerede har deltaget i kurset og ønsket at repetere det, så er det til halv pris.

Qigong og behandlings rejse til Kina okt. 2016

Om et halvt år tager jeg med en gruppe til Master Wans center i Kina. Kunne du tænke dig at komme med? Opholdet er en enestående mulighed for at opleve Qi, sundhed og en anden kultur indefra. Det er en samlet oplevelse hvor de enkelte dele går op i en højere enhed og fylder én med livskraft og glæde. 

Vi skal være 10 dage på Master Wans center i Beijing. Master Wan er skaberen af BaGua Xun Dao Qigong og anses for at være en af de 10 bedste TCM læger i Kina. Han har skabt et smukt og meget stemningsfuldt center, hvor vi dagligt får Wai Qi (healing) behandling, fodmassage og akupunktur. Vi deltager også i ceremonier, meditationer, opvisninger og festmiddage. 
Naturligvis laver vi også Qigong sammen med hans dygtige og kærlige personale, og jeg har bedt om at der bliver sat god tid af til det med vores gruppe. Blandt andet vil vi lave Qigong når vi er på ture til templer og parker med god Qi. Vi vil også besøge nogle turiststeder men det vil primært være i forbindelse med Qigong aktiviteter. Dog vil der også være en tur til den Kinesiske mur samt til silkemarkedet.
Vi bor på Master Wans center hvor vi bliver forkælet med lækker og sund mad samt bor på værelser med eget bad.


Efter 10 intense dage på centeret vil vi være 3 dage på et hotel i hutongerne, den oprindelige bydel i Beijing. Her 
vil der være mulighed for at besøge turistattraktioner, slentre omkring i hutongerne og spise på de små 
restauranter i området, få massage eller akupunktur i de nærliggende klinikker, mærke det kinesiske dagligliv inde fra, slappe af på hotellet eller hvad hjertet nu ellers begærer efter at være blevet fyldt op på Master Wans center.

Du kan læse mere om opholdet her og her

Turen er fra lørdag d. 15. okt. - 29. okt. 2016

Prisen for opholdet er 13000 kr. Tillæg for enkeltværelse under hele opholdet er 3600 kr.
Man skal selv købe en billet til Beijing. Det koster ca. 4000-6500 kr. 
Derudover skal man også selv betale for mad de sidste tre dage, fælles transport den sidste dag fra hotel til lufthavn, samt visum til turen. Resten af opholdet og aktiviteterne undervejs er betalt. 

Læs mere om de praktiske oplysninger her


Qigong artikel i Psyke og sjæl

Psyke og sjæl nr. 1 2016 havde flere fine artikler om Qigong i anledning af Roberts Pengs kurser i foråret 2016. Artiklerne er skrevet af Maiken Christensen som blandt har lavet et interview med undertegnede.
Du kan læse artiklerne her

 

Åben træning i Kongens have med Mette Feilberg

Min underviser, Mette Feilberg, afholder sin traditionelle samling for sine gamle elever og alle andre interesserede i Kongens Have tirsdag d. 3. maj kl. 11.00. Deltagerne mødes ved Rosenhaven hvor der trænes lidt Qigong inden de interesserede efterfølgende går på café og hygger. 

I tilfælde af dårligt vejr aflyses samlingen. Kontakt evt. Mette på 30 82 60 50 i tvivlstilfælde.


Træning i stilarterne

"It took me 10 years to discover Qi; another 30 years to learn how to use it"
Tai Chi-master Ma Yueh Liang

Men fortvivl ikke :-) - uanset hvor lang tid du har lavet Qigong og hvor flittig du er med øvelserne, så kan du have stor glæde af dem. Det er jo først og fremmest nogle skønne og harmoniske bevægelser, som det føles godt at lave!

Hvis du gerne vil have endnu større udbytte af dem og hvis du har deltaget i et kursus i en stilart, så kan du vedligeholde og udbygge din kendskab til stilarten ved at være med til træningssamlingerne.

Nogen bruger træningen til at genopfriske deres stilart, andre får kun lavet stilarten når der er træning, men for mange er træningen et sted hvor de kan gå dybere ind i Qigong og tage det med hjem i deres praksis. Uanset hvad så vil de fleste opleve at der er en meget stærkere Qi, når vi træner sammen.
Følgende træninger er planlagt (varighed 1½ time):

BaGua: Første tirsdage i måneden kl. 10: d. 3. maj og 7. juni
Mandage kl. 16.30: d. 23. maj. 

DaMo: Tirsdage kl. 15: d. 17. maj.

Duft QiGong: Mandage kl. 15:  d. 9. maj.

Med forbehold for ændringer og aflysninger. Hvis der er interesse for det kan der også blive afholdt træning i juni måned.

Pris: 65 kr. pr. gang, 5 gange til 300 kr. eller 10 gange til 550 kr. (kontant, overførsel via mobilpay eller til 5470-0987925). 

Husk at tilmelde dig træningen senest dagen før.

Antallet af træninger i de forskellige stilarter er IKKE et udtryk for mine præferencer men for den nuværende interesse. Jeg laver meget gerne flere træninger i DaMo og Duft stilarterne hvis der er interesse for det. Tidspunkterne kan ligeledes tilpasses efter hvornår det passer deltagerne bedst.

Du har mulighed for at blive skrevet op så du får besked et par dage før der er træning i din stilart.

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Oversigt over aktiviteter 


Kurser: 

4 mandage med Qigong: 6., 13., 20. og 27. juni kl. 16.30-18.00

BaGua 1. del: lørdag d. 18. og søndag d. 19. juni kl. 10.00-16.00

BaGua 2. del: afholdes i maj måned. Kontakt mig for nærmere besked om datoer

 

Træning i stilarterne (1½ time):

BaGua
Tirsdage kl. 10: d. 3. maj og 7. juni

Mandage kl. 16.30: d. 23. maj. 

DaMo: Tirsdage kl. 15: d. 17. maj.

Duft: Mandage kl. 15:  d. 9. maj.

 

Ønsker du at læse tidligere artikler om Qi og Qigong? Tryk her

 

Ønsker du at læse mit generelle nyhedsbrev med baggrund og meninger om sundhed, forebyggelse og udvikling? - så tryk her