Yin/Yang Qigong – stilhed i bevægelse

Qigong nyhedsbrev d. 1. juni

Kære alle

Sommeren blomstrer udenfor og det er tid til at folde sig ud og nyde de små mirakler som tiden bringer til os.

Måske har du lyst til at komme sommeren i møde ved at træne Qigong udenfor og så er der gode muligheder på mit kursus "4 mandage med Qigong" som afholdes i juni eller på BaGua kurset i slutningen af måneden.

I dette nyhedsbrev kan du også læse om en tur til det spændende sted Yang Torp i Skåne, mine refleksioner efter et kursus med Qigong mester Robert Peng samt meget mere.

Tak fordi jeg må sende mit nyhedsbrev til dig.

Med ønsket om en skøn sommertid

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31


4 mandage med Qigong

Stilhed og bevægelse ude i naturen.

Afslappet åndedræt og centrering.

Balanceret strøm af energi i krop og sind.

Lyder det som noget for dig? Så vær med til 4 mandage med Qigong.

Vi træner 4 mandage eftermiddage hvor vi laver små øvelsessæt, walking gong og meditationer. Du vil opleve større harmoni og balance samt et bedre energiflow i kroppen.

Du lærer nogle små øvelsessæt som du efterfølgende har mulighed for at lave derhjemme.

Første gang d. 6. juni træner vi på Holger Danskes Vej 3B. Hvis der er stemning for det og vejret egner sig sig til det vil vi træne de efterfølgende gange udendørs i Den romantiske have på Landbohøjskolen eller Frederiksberg have. Qigong trænes nemlig bedst udendørs under åben himmel og med græs under fødderne. 

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage og både uerfarne og erfarne kan få glæde af træningen.

Underviseren har arbejdet med krop og sundhed i over 20 år og har mange års undervisnings erfaring.

Datoer: Mandage kl. 16.30-18.00 d. 6., 13, 20 og 27. juni 

Pris: 350 kr. for hele forløbet som indsættes på 5470-0987925. 
Prisen er sat så lav så selv om du måske ikke kan komme en dag, så kan du stadig få værdi og udbytte af forløbet.

Sted: Behandlerkollektivet, Holger Danskes vej 3B, Frederiksberg eller i Frederiksberg Have. 

 

BaGua kursus d. 25. og 26. juni

Kunne du tænke dig at lære en smuk og healende Qigong stilart, som styrker dit helbred og giver indre ro og harmoni? Så er BaGua Xun Dao noget for dig.

Der bliver afholdt kursus i BaGua 1. del lørdag d. 25. og søndag d. 26. juni kl. 10-16. Kurset bliver afholdt på Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg, men forhåbentligt bliver det godt vejr undervejs, så vi får mulighed for at træne udendørs i Qigongs rette element under åben himmel og med græs under fødderne.

BaGua Xun Dao Qigong er et sæt smukke og graciøse øvelser som er skabt af den nulevende mester Master Wan. Stilarten er meget meditativ og healende, og mange udøvere kan føle Qi'en direkte i deres hænder ved udførelsen. Det er en moderne stilart som er fleksibel og enkel. Du kan se uddrag af stilarten her samt læse mere om den her

I løbet af kurset lærer du øvelserne grundigt, og du får udleveret et kompendium, så du efterfølgende kan lave dem derhjemme. Undervejs vil vi også lave andre øvelser så du generelt øger kendskabet til Qi. Efter kurset har du mulighed for at deltage i fællestræningerne i BaGua.

Prisen for at deltage i kurset er 1300 kr. 
Tilmelding til undertegnede på 22 15 16 31 eller larshenrik@kropsaand.dk


BaGua 2. del

Der bliver også afholdt kursus i 2. del af BaGua for dem som allerede har lært 1. del. Kurset bliver afholdt d. 17. og 24. juni. Prisen er 1300 kr. for kurset, men hvis man allerede har deltaget i kurset og ønsket at repetere det, så er det til halv pris.

 

Fordybelsesdag Lørdag d. 27. august kl. 10-16

Der afholdes fordybelsesdag med Master Wans øvelser lørdag d. 27. august kl. 10-16.
Alle, som har været på et BaGua kursus, er velkomne. Prisen er 350 kr.

Udover øvelserne fra BaGua Xun Dao stilarten, så vil vi også lave nogle af hans andre øvelser og meditationer, som jeg har lært når jeg har været på Master Wans center i Beijing.

Dagen vil blive afholdt på Holger Danskes Vej 3B, men forhåbentligt egner vejret sig til, at vi undervejs også kan træne udendørs under åben himmel, hvilket kun forstærker oplevelsen af Qi og Master Wans øvelser, som er meget inspireret af naturen.

Dagen kan f.eks. bruges til at lære BaGua Xun Dao Qigong bedre at kende, til at komme i dybere kontakt med Qi, til at lære nye øvelser som man evt. også selv kan lave derhjemme og til bare at tilbringe en dag i skøn Qi.

Hvis du har spørgsmål til dagen så kontakt mig endeligt.

Husk at tilmelde dig senest d. 24. august.Endagstur til Yang Torp.

Shaolin Kung Fu klub i Frederikssund, som på bedste vis ledes af Søren Kluge, arrangerer en endagstur til Yang Torp i det sydøstlige Skåne, 1½ times kørsel fra københavn.
Yangtorp er grundlagt af Mester Marcus Bongart, som er TCM læge og munk fra det legendariske Shaolin kloster i Kina. Han har bygget et meget imponerende sted som både indeholder tempel, restaurant, behandlingssteder, uddannelser og meget mere alt sammen i den kinesiske tradition. Se mere her.
Jeg var ikke klar over, at der fandtes så spændende et sted så tæt på København, før Søren Kluge fortalte mig om det, og jeg glæder mig til at besøge stedet, når Shaolin Kung Fu klub i Frederikssund har en tur dertil torsdag d. 14. juli. Alle er velkomne på turen som koster 600 kr. og inkluderer et vegetarisk måltid og Qigong træning.
Turen foregår i bus og der er afgang kl. 8.25 ved Ørestad metrostation (eller kl. 7.30 fra Frederikssund) og vi er tilbage ca. kl. 18.30 ved Ørestad (ca. 19.30-20 i Frederikssund). Tilmelding og nærmere information om turen her. Hvis du tilmelder dig og ønsker at stige på i Ørestad så giv besked til Søren på skluge@hotmail.com så de ikke venter forgæves på dig i Frederikssund.

Turen til Yangtorp er en del af Shaolin Kung Fu klubs summercamp, hvor der også tilbydes en del andre spændende aktiviteter, blandt andet kommer jeg og underviser i Qigong. Summercampen er åben for alle og man kan læse om aktiviveteterne her


Reflektioner efter kursus med Robert Peng

Det er en stor oplevelse at blive guidet af en person som Qigong mester Robert Peng, der vibrerer af Qi. Samtidigt er det også vigtigt at have fokus på vores ståsted fremfor at blive fastlåst af at vi ikke kan det samme som ham. Læs mine reflektioner over hvordan vi kan gøre det her

 

Qigong og behandlings rejse til Kina okt. 2016

Kunne du tænke dig at komme med på en tur badet i Qi?

Til oktober tager jeg en gruppe med til Beijing. Opholdet er en enestående mulighed for at opleve Qi, sundhed og en anden kultur indefra. Det er en samlet oplevelse hvor de enkelte dele går op i en højere enhed og fylder én med livskraft og glæde. 

Vi skal være 10 dage på Master Wans center i Beijing. Master Wan er skaberen af BaGua Xun Dao Qigong og anses for at være en af de 10 bedste TCM læger i Kina. Han har skabt et smukt og meget stemningsfuldt center, hvor vi dagligt får Wai Qi (healing) behandling, fodmassage og akupunktur. Vi deltager også i ceremonier, meditationer, opvisninger og festmiddage. 
Naturligvis laver vi også Qigong sammen med hans dygtige og kærlige personale, og jeg har bedt om at der bliver sat god tid af til det med vores gruppe. Blandt andet vil vi lave Qigong når vi er på ture til templer og parker med god Qi. Vi vil også besøge nogle turiststeder men det vil primært være i forbindelse med Qigong aktiviteter. Dog vil der også være en tur til den Kinesiske mur samt til silkemarkedet.
Vi bor på Master Wans center hvor vi bliver forkælet med lækker og sund mad samt bor på værelser med eget bad.

Efter 10 intense dage på centeret vil vi være 3 dage på et hotel i hutongerne, den oprindelige bydel i Beijing. Her 
vil der være mulighed for at besøge turistattraktioner, slentre omkring i hutongerne og spise på de små 
restauranter i området, få massage eller akupunktur i de nærliggende klinikker, mærke det kinesiske dagligliv inde fra, slappe af på hotellet eller hvad hjertet nu ellers begærer efter at være blevet fyldt op på Master Wans center.

Du kan læse mere om opholdet her og her

Turen er fra lørdag d. 15. okt. - 29. okt. 2016

Prisen for opholdet er 13000 kr. Tillæg for enkeltværelse under hele opholdet er 3600 kr.
Man skal selv købe en billet til Beijing. Det koster ca. 4000-6500 kr. 
Derudover skal man også selv betale for mad de sidste tre dage, fælles transport den sidste dag fra hotel til lufthavn, samt visum til turen. Resten af opholdet og aktiviteterne undervejs er betalt. 

Læs mere om de praktiske oplysninger her

 

Træning i stilarterne

Der er også træning i juni måned inden sommeren tager over og strand, ferie og andet dejligt kalder. 
Efter aftale træner vi udendørs når vejret er til det.

Datoer for træning efter sommerferien bliver snart fastlagt og de, som er skrevet op til at få besked om træning, får direkte besked om dette. Ellers kan man finde datoerne på min hjemmeside.

Følgende træninger er planlagt (varighed 1½ time):

BaGua: Tirsdag kl. 10: d. 7. juni
Mandag, bemærk kl. 15.00: d. 20. juni. 

DaMo: mandag kl. 15: d. 13 juni.

Duft QiGong: Mandag kl. 15:  d. 6 juni.

Med forbehold for ændringer og aflysninger. 

Pris: 65 kr. pr. gang, 5 gange til 300 kr. eller 10 gange til 550 kr. (kontant, overførsel via mobilpay eller til 5470-0987925). 

Husk at tilmelde dig træningen senest dagen før.

Antallet af træninger i de forskellige stilarter er IKKE et udtryk for mine præferencer men for den nuværende interesse. Jeg laver meget gerne flere træninger i DaMo og Duft stilarterne hvis der er interesse for det. Tidspunkterne kan ligeledes tilpasses efter hvornår det passer deltagerne bedst.

Du har mulighed for at blive skrevet op så du får en mail nogle dage før der er træning i din stilart.

 

Introduktion til Qigong mandag d. 22. august . kl. 17.00-ca. 18.30

Det er en uforpligtende introduktion til QiGong, min undervisning og stilarterne, som jeg underviser i. Vi vil lave små øvelsessæt og Walking Gong. Alle er lette, harmoniske øvelser, som forener bevægelse, åndedræt og tankekoncentration. 
Træningen er gratis. Der kræves ingen forudsætninger for at være med så tag gerne dine venner, familie og kollegaer med.

Træningen foregår i Frederiksberg Have. Vi mødes ved det kinesiske hus og går til et velegnet sted i nærheden og træner. I tilfælde af dårligt vejr bliver træningen flyttet til Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg, Behandlerkollektivet.

Tilmelding er nødvendig på 22 15 16 31 eller larshenrik@kropsaand.dk

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Oversigt over aktiviteter 


Kurser: 

4 mandage med Qigong: 6., 13., 20. og 27. juni kl. 16.30-18.00

BaGua 1. del: lørdag d. 25. og søndag d. 26. juni kl. 10.00-16.00

BaGua 2. del: fredag d. 17. og 24. juni

Fordybelsesdag med Master Wans øvelser og meditationer: lørdag d. 27. august kl. 10-ca.16

Introduktion til Qigong: mandag d. 22. aug. kl. 17.00-18.30

 

Træning i stilarterne (1½ time):

BaGua
Tirsdag kl. 10: d. 7. juni

Mandag kl. 15: d. 20. juni. 

DaMo: Tirsdage kl. 15: d. 13. juni.

Duft: Mandage kl. 15:  d. 6. juni.

 

Ønsker du at læse tidligere artikler om Qi og Qigong? Tryk her

 

Ønsker du at læse mit generelle nyhedsbrev med baggrund og meninger om sundhed, forebyggelse og udvikling? - så tryk her