Lad kroppen være porten til noget større

Nyhedsbrev november 2013

Kære alle

Hermed nyhedsbrevet for november. Jeg udsender det i en ny form, som jeg håber vil give dig et bedre overblik, så du lettere kan vælge det, som interesser dig.
Blandt andet skriver jeg om en rejse til TCM lægen Master Wans center i Beijing i efteråret 2014, som jeg arrangerer. Derudover fortæller jeg også om et kursus, som jeg afholder ved vintersolhverv, samt om den inspiration jeg har fået af at læse en bog om afhængighed.

Rigtig god læsning samt en glædelig jul og et godt nytår!

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31

Indhold:

1) Vintersolhvervskursus: hvad er væsentligt for mig i 2014?

2) QiGongrejse til Kina

3) Artikel fra Psykologi 

4) Stabilt blodsukker.

5) Anbefaling af bog.

6) Opskrift

7) Afhængighed – en port til rummet

8) "Jeg er så vigtig"

9) Tarot kort for 2014


1) Vintersolhvervskursus - hvad er væsentligt for mig i 2014

Ved vintersolhverv kulminerer mørket, og lyset begynder at spire frem. Det er tid for refleksion, fordybelse og overblik. Hvad ønsker jeg i det nye år? Og hvad ønsker livet, jeg skal vokse med i året, der kommer?

Læs mere her om kurset som afholdes fredag d. 20. december


2) Qigong og behandlings rejse til Kina

Til efterår 2014 har jeg arrangeret en rejse til Qigong mester og TCM læge Master Wans center i Kina. En rejse til centeret i Beijing er ikke bare en rejse til et andet land eller en anden verdensdel, det er en rejse ind i Qi, livskraft og vitalitet. En enestående og uforglemmelig måde at opleve Kina, en anden kultur og et tusind årigt gammelt visdoms- og helbredssystem på. Samt ikke at forglemme en skøn måde at revitalisere og opleve sig selv og sin krop på. 

I løbet af de 14 dage, hvor vi opholder os på centeret, vil vi hver dag få flere behandlinger, lave Qigong og meditationer, deltage i ceremonier og opvisninger, få velsmagende og sund mad og tage på ture til områder med god Qi. Vi skal også to dage til byen Datong som er beømt for sine hellige steder. Der bliver også tid til at besøge turiststeder undervejs, f.eks. den kinesiske mur. Alt sammen i selskab med Master Wans søde og hjertelige personale.

Læs mere om turen her.

Se video om Master Wans center her


3) Artikel fra magasinet ”Psykologi”

I magasinet Psykologi, nr. 7 fra oktober måned blev der bragt en meget fin artikel om min QiGong undervisning og et interview med min QiGong lærer Mette Feilberg. Du kan læse artiklen her


4) Stabilt blodsukker

Andre steder i nyhedsbrevet skriver jeg om afhængighed, hvor man ud fra en bevidsthedsmæssig tilgang arbejder med at møde de følelser, som ligger til grund for afhængigheden. Som med alle andre emner er sandsynligheden for et godt resultat af sit arbejde større, hvis man har flere aspekter med i sin tilgang. Afhængigheden har større mulighed for at få sit tag i én, hvis man er ude af balance. Det kan være følelses- eller bevidsthedsmæssigt, men det kan i høj grad også være ubalance i den næring, som ens celler får gennem den kost, man spiser og de kosttilskud, som man måske indtager.

Den kostmæssige forudsætning for et stabilt blodsukker er... Læs hele artiklen her


5) Anbefaling af bog

Mary O´Malley: ”Afhængighed – din skjulte Gave”

Forestil dig et pragtfuldt hus, lyst og luftigt, fyldt med liv og latter på alle etager. Det var det hus, som vi fik skænket, da vi blev født, og det hus vi ”boede” i, da vi var børn. Det var hele os. Kroppen havde god jordforbindelse i kælderen via vores mave. På etagen over foldede hjertet sig ud, åbent og rummeligt med en glæde, som fyldte hele huset. På den øverste etage var sindet nysgerrigt og fantasifuldt, for det var i livets eventyr. Læs mere om bogen her


6) Opskrift

Det lader sig ikke skjule, at den søde juletid sig nærmer. Nu er juletid ikke altid den bedste for fordøjelsen og dermed for helbredet, men hvis man gerne vil kunne servere julefrokostmad uden at gå for meget på kompromis med sundheden, så kan hjemmelavet (karry)sild være en idé


7) Afhængighed - en port til rummet

"En anden mulighed er at forstå, at afhængighed er et sendebud fra dybet af os, som vil hjælpe os til at komme i kontakt med rummet igen. Afhængighed er en ting, som står foran rummet. Hvis vi vil kontrollere og holde vores afhængighed nede, så lukker vi også af for vores rum. Hvis vi i stedet lytter og er nysgerrige på, hvad afhængigheden dog er for en størrelse, så kan afhængigheden være porten til en bevidst oplevelse af rummet." Læs hele artiklen her


8) " Jeg er så vigtig!"

"Tankerne synes at være i en evig overlevelses kamp, hvor hvert sekund af opmærksomhed er det, som holder dem i live. Hvis de ikke bliver hørt, risikerer de, at rummet bagved kommer frem og bliver valgt som det primære i vores liv." Læs hele artiklen her


9) Tarotkort for 2014

Tarotkort kan hjælpe os til at få overblik. Ved at lade kortets symbolik tale til os kan vi få en helikoptertur, som hjælper os til at se det hele i et større perspektiv. Specielt når forandringens vinde river i os, kan det være svært at bevare overblikket og se den højere mening med det hele.
I stedet for at spørge hvordan det vil gå os, kan det give mere perspektiv at spørge, hvad er væsentligt? Dermed slipper vi egoets lille perspektiv og spørger i stedet ind til en dybere visdom.
Til dig, som ønsker at blive guidet af tarotkort, trækker jeg derfor et kort på spørgsmålet: ”Hvad er væsentligt i 2014?” 
Læs hele artiklen her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Qigong

Introduktion til Qigong: - læs mere her
Torsdag d. 5. dec. kl. 17
Onsdag d. 15. jan. kl. 17


Center for Helhed og Indre Ro:

Faste terapeuter:Læs mere her

Nethe Holme, Lad ressourcerne spire

Jamina Mokrzyczka,  Mærk dit rum - Terapeutisk massage

Lisbeth Tordendahl, Biopat/naturopath, phytoterapeut, kostkonsulent

Carina von Irgens-Bergh. Body-sds terapeut

Helle Ettrup, Afspændingspædagog og Refleksterapeut.

Vivi Hollænder, sexolog & parterapeut

Lars Henrik Rasmussen, KropsÅnd, holistisk Integreret Terapi


Faste aktiviteter om aftenen - læs mere her:

Mandag kl. 19: Mindfulness v/Merete Danskov

Tirsdag kl. 18.30: Shambhalla gruppen

Andre aktiviteter om aftenen - læs mere her:

Onsdag d. 27. nov. kl. 19.15: Essens - en aften i lys v/Lars Henrik

Torsdag d. 5. dec kl. 17: Introduktion til Qigong v/Lars Henrik

Torsdag d. 9. jan kl. 17: Familieopstilling v/Jamina Mokrzyczka

Onsdag d. 15. jan kl. 17: Introduktion til Qigong v/Lars Henrik


Kurser om dagen - læs mere her:

Fredag d. 20. dec: Vintersolhvervskursus v/Lars Henrik

Weekenden d. 4. & 5. jan: Nytårskursus v/Henrik Dilling

Weekenden d. 22. & 23. marts: Soul Voice workshop v/BirgitteHelena