Lad kroppen være porten til noget større

Livet er rundt

Nyhedsbrev Februar 2017

Kære alle

Jeg håber I er kommet godt ind i det nye år.

Nytårs skiftet er snart et stykke tid siden men dens anledning til at se tilbage og fremad er evig gyldig. Hvad skete der i det gamle år og hvor vil du lægge dit fokus i det nye år, både på det ydre og indre plan?

For mig var 2016 året hvor jeg sagde farvel til mit center på Grundtvigs Sidevej, farvel til min yogalærer gennem næsten 30 år og farvel til min mor, som jeg var så heldig at få lov til at holde i hånden mens hun forlod sin krop og gled over i en anden tilstand.

2016 var også året hvor jeg begyndte at undervise hos Totum (www.totum.dk), skolen for kropsterapi og derigennem har mødt mange skønne mennesker. Undervisningen har også gjort at jeg inde i mig selv (og fra eleverne) har mødt spørgsmålet om, hvordan det er jeg behandler, og hvad det er for en tilgang jeg har til behandling, terapi og livet.

I 2016 havde jeg også en dejlig lille gruppe af åbne mennesker med til Qigong mester Master Wans center i Beijing hvor jeg endnu en gang fik lejligheden til at dykke ned i og forunderes over Qi’en.

Jeg husker også året for at jeg læste Adyanshanti’s bog ”Ind i væren” (eller den endnu smukkere titel på amerikansk: ”Falling into Grace”), først med nogen modvilje og derefter åbnede bogen sig stille og roligt side for side, så da jeg havde læst den færdig, måtte jeg begynde forfra igen.
Specielt husker jeg stedet hvor Adyanshanti fortalte om hans oplevelse af totalt nederlag efter at han intenst over en 4 årig periode havde mediteret for at opnå oplysning,og han måtte indse, at han ikke havde nogen som helst anelse, om hvad han skulle gøre, eller hvordan han stoppede lidelsen. I samme øjeblik oplevede han en stor åbenbaring og en stemme der sagde til ham: ”Det er sådan, jeg elsker dig, og det er sådan, du skal elske alle væsener alle vegne”. 
Ordene blev en åbenbaring i mit eget fokus på at komme om bag kampen, tankerne, følelserne, formerne, identiteterne og kunne være i verden i den tilstand.

Hvad har det så med kropsbehandling og -terapi at gøre, vil du måske spørge? For mig har det en sammenhæng fordi al overstående er billeder på det at være menneske, og det er det som min behandling handler om, at få støtte og plads til at være menneske. Det menneske, som du er.

Så oplevelsen af, at være menneske, er det vigtigste som jeg prøver at bringe med mig ind i mit arbejde. Teknikker, viden og erfaring er naturligvis vigtige, men det essentielle for mig er det, som ligger bag teknikker, viden og erfaring.

Hvis dit ønske med en behandling måske primært er at arbejde med fysiske problematikker, vil du stadig kunne have glæde af min tilgang som vil være en mere indirekte oplevelse af, at jeg tager mig af det konkrete samtidigt med at jeg ser det fra et større perspektiv.
For andre kan det blive en mere direkte oplevelse af at blive mere åben og sensitiv for hvad kroppen fortæller og dermed lade kroppen blive porten til noget større.

Uanset hvad så handler en behandling ikke kun om at opnå noget men også om hverdag. Om at være i kroppen, være ven med kroppen og integrere den viden og indsigt vi får i hverdagen. På samme måde som at 2016 havde sine minder, som jeg først og fremmest vil huske året for, så var 2016 når alt kommer til alt hverdag. Og på samme måde vil 2017 være hverdag. Så I vores ønsker for hvad vi gerne vil opnå og have af oplevelse og højdepunkter i 2017, så må vi ikke glemme at vores liv primært er hverdag. Hver dag. Det er der vi er til stede, det er der vi lever. 

Med ønsket om at du må føle dig tilfreds og hjemme i hverdagen i 2017.

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31


 

Opskrift: Fermentering

Der er mange modebølger inden for madlavning og sund kost. Mange af dem er meget hypede og larmer mere end de gavner men de fleste bølger har dog ofte noget brugbart i sig som man kan tage med sig når skumbruset er mindsket og vandet er blevet mere stille, så jeg venter ofte for at se hvad der er langtidsholdbart. Men med hensyn til Fermentering så har jeg kastet mig ud i bølgen blå, om ikke hurtigt, så dog hurtigere end jeg plejer.

Jeg synes det er spændende, velsmagende og sundt at fermentere og det er skønt igen at have et levende køkken. I mange år har jeg desværre ikke kunne spise brød, så der har ikke været nogen surdej der har stået og boblet og har hentet liv op fra undergrunden eller brød der har vokset i det stille, men med fermenteringen er naturens liv og vildskab kommet mere direkte tilbage i mit køkken. Det er paradoksalt at man kan stikke hænderne ned i grøntsagerne og massere liv i dem, samtidigt med at man tilsætter salt så dette liv bliver forædlet og konserveret.

Fermentering er en hel lidenskab, hvor man kan hente masser af inspiration på nettet. Et andet, godt sted at starte er med bogen "Fermentering" af Shane Peterson, Søren Ejlersen og Ditte Ingemann, hvor man bliver instrueret til fermenteringens simple kunst og komplekse univers. En del af opskrifterne i bogen kan man også finde på Årstidernes hjemmeside og et sted at starte kan være med Kraut med æble og fennikel. Den er vist med rødkål men kan også sagtens laves med hvidkål eller spidskål.

Fermenterede grøntsager er det lille syrlige tilbehør til måltidet som afrunder smagsoplevelsen og samtidigt hjælper fordøjelsen og tilfører sunde tarmbakterier. 

Livet er rundt

Med en flad virkelighedsopfattelse kan det være svært at forstå, at livet kan være rundt og fuld af sammenhænge, på samme måde som det kan være svært for menigmand at tro, at jorden er rund, selvom de lærde gennem mange år har vidst, at jorden var rund.
Men livet er rundt. Læs mere her

 

  
Søvnen afslører dit sande jeg

Om du kan genkende dig selv og synes at undersøgelsen giver mening og holder vand, eller om du nærmere tænker at du nu ikke en gang kan få lov til at sove i fred uden at skulle analyseres, så er det da en meget sjov undersøgelse som Samvirke fortæller om. En professor i England har undersøgt sammenhængen mellem sovestillinger og personligheden bag. Se mere her hvis du ikke er bange for at ødelægge din nattesøvn :-)

Hvorfor denne sovestilling ikke er med ved jeg ikke...

 


Tarotkort

For mig er tarotkort ikke spådomskort men et redskab som kan bringe os i kontakt med billeder og symboler som kan guide os på et dybere plan. Ofte kan vi i vores linære tilgang til livet miste overblikket, fordi vi lukker af for al det som tilværelsen også er: de større sammenhænge, det irrationelle (som ofte viser sig at være meget rationelt på sigt men det kan vores mentale del ikke forstå lige nu), drømmene, værdierne, kort sagt alt det som gør livet rundt.

Jeg har trukket et tilfældigt tarotkort som jeg præsenterer her.

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Qigong

Der afholdes løbende Qigong kurser og træning i stilarterne


læs mere her

 

Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet