Lad kroppen være porten til noget større

Er du en kopi?

Nyhedsbrev maj 2017

Kære læser

Er du en original eller er du en kopi? Spørgsmålet har nok igennem tiderne altid været prekært; vi vil så gerne være unikke samtidigt med at vi ikke vil skille os ud fra andre. Og ved vi i det hele taget hvordan andre har det, når vi har en tendens til at tro at græsset altid er grønnere på den anden side af hækken?

Spørgsmålet er en del af en modningsproces som vi alle skal igennem. Som hovedpersonen i filmen Paper Towns. Helt fra barn havde han været meget fascineret af genboens mystiske datter. Nu var de begge to teenagere, og hun var en uopnåelige stjerne, der levede i en anden verden end hans. Indtil hun en dag kom og bankede på hans dør og shanghajede ham til at hjælpe med et hævntogt mod hendes kæreste, som var hende utro.

Pludselig var han en del af hendes fascinerende univers, hvor hun dyrkede dunkel rockmusik og forfattere der insisterede på at undersøge livets kerne. Og mindre mystisk blev det ikke da hun kort tid efter var forsvundet og spor ledte mod en paper town, en by som ikke eksisterede i virkeligheden men kun var plottet ind på et kort for at afsløre, hvis andre kopirede det uden at have copyright til det.

Sammen med nogle venner, drog han på dannelsesrejse mod denne paper town, som viste sig at være et efterladt hus i et vejkryds. I den nærliggende landsby fandt han dog hende, som fortalte, at hun var stukket af fordi hun havde et dårligt forhold til sine forældre og desperat forsøgte at finde ud af hvem hun var.
Med et forstod han, at det mystiske ikke kun var fascinerende, når det kom til stykket, og at hvis han fulgte hende og de vilde drømme, han forbandt med hende, så ville han ikke være tro mod sin sandhed men bare være en paper town, en bevidstløs kopi uden indhold.

I stedet kørte han tilbage til sin tilværelse vel vidende at for at være ægte skulle han følge et mere traditionelt spor som sikkert indebar universitetet, fast job og kerne familie, men da han så sine venner danse til den afsluttende high school fest, så indså han for første gang at det mystiske og fascinerende ikke kun var noget som var hos genboen, men at det er overalt hvis man åbner øjnene for det.

Hans personlighed var blevet dannet ved at søge ud mod det ukendte og vende hjem til det kendte, som han nu så med nye øjne. Som Odysseus, der drog ud i verden i længslen efter at finde sig selv i det nye, og vendte hjem for at konstatere, at alt det han havde søgt, var der, hvor han startede, men han havde først nu bevidstheden til at se det.

Så er du en original eller er du en kopi? Spørgsmål har til hver en tid haft relevans, og har det endnu mere nu, hvor vi let kan blive blændet af andres overflade, som tilsyneladende skinner så flot på diverse medier. Også i den alternative sundhedsverden hvor andres påståede succesfulde vej ikke nødvendigvis er vores vej.
Ordet original har også en ekstra krølle, da det er endt med at blive et ord, som tit skal forstås, som om at man er mærkelig og lidt skør. Som om man var mere normal hvis man var en kopi…

Alt dette fører let til, at vi bruger mange kræfter på at ændre os selv. På at længes efter noget vi skulle have haft for mange år siden. På at blive fanget i et ønske om fornyelse for en hver pris. Eller stabilitet for en hver pris.
Læs mere om det når jeg skriver om den 3. bølge indenfor psykologi, hvor accept er i centrum, når jeg skriver om, hvordan man møder et ikke indfriet infantilt behov, eller når jeg skriver om Saturn-Uranus trigonen.

Rigtig god sommer og husk nu at være dig selv :-). Hvad kan du ellers være??

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31


4 tirsdage med Qigong

Har du lyst til at prøve en blid og harmonisk træningsform, hvor bevægelse, åndedræt og tankecentrering er forenet?
Kunne du tænke dig at lære nogle små øvelsessæt som du efterfølgende har mulighed for at lave derhjemme?
Så har jeg strikket et spændende forløb sammen til dig!!

Vi træner 4 tirsdage eftermiddage hvor vi laver små øvelsessæt, walking gong og meditationer. Du vil opleve større harmoni og balance samt et bedre energiflow i kroppen.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage og både uerfarne og erfarne kan få glæde af træningen.

Underviseren har arbejdet med krop og sundhed i over 20 år og har mange års undervisnings erfaring.

Datoer: Tirsdage kl. 17.00-18.30 d. 30. maj samt 6., 13. og 20. juni   

Pris: 350 kr. for hele forløbet som indsættes på 5470-0987925. 
Prisen er sat så lav så selv om du måske ikke kan komme en dag, så kan du stadig få værdi og udbytte af forløbet.

Sted: Behandlerkollektivet, Holger Danskes vej 3B, Frederiksberg. 
Forhåbentligt vil det dog være vejr til at træne udenfor nogle af dagene!

 

Den 3. bølge indenfor psykologi

Dele af psykologien er inspireret af gamle, spirituelle traditioner, hvor accept af tanker og følelser vinder frem i stedet for at man skal bruge unødvendige og forgæves kræfter på at forsøge at bekæmpe dem. Læs mere her 

 

 

Fiske opskrifter

Mange mennesker kan have lyst til at spise fisk men har svært ved at finde ud af hvordan de kan få en lækker ret ud af dem, specielt hvis de oftest køber fisk i supermarkedet. Få nogle simple tips her.

 

 

Mysteriet om den voksne krop og de barnlige behov

Følelsesmæssigt har vi en tendens til at tro at vi skal have det, som vi ikke fik som barn, når vi er blevet voksne. Men er det sandt eller svarer det til at vi vil have modermælk som voksen fordi vi ikke fik det som barn?

Læs mere her

 

 

Ord til efter tanken

"Det Store er ikke at være Dette eller Hiint; men at være sig selv
- og dette kan ethvert Menneske, naar han vil det." 

(Søren Kierkegaard)

 

 

Saturn trigon Uranus

- når modsætninger mødes og finder fælles fodslag

Stabilitet kontra fornyelse, tålmodighed kontra utålmodighed, det velkendte kontra nye rammer, hvordan kan det forenes. Ja det er vores udfordring men i høj grad også vores mulighed i løbet af 2017, når Saturn og Uranus laver trigon til hinanden.

Læs mere her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Qigong

Kurser: 

4 tirsdag med Qigong kl. 17-18.30 d. 30. maj, 6., 13. og 20. juni.

Kursus i BaGua, 1. del
Tirsdag d. 23. maj kl. 17- ca.19, Fredag d. 26. kl. 15.15-17, Torsdag d. 1. juni kl. 15- ca.18, Fredag d. 2. juni kl. 17-18.15


læs mere her

 

Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet