Lad kroppen være porten til noget større

Hjemløs

Nyhedsbrev juni 2018

Kære modtager af mit nyhedsbrev.

Mon du også kender det? Følelsen af at løsningen ligger lige rundt om hjørnet, og når du en gang når derhen, så vil det slutte med de svære følelser, de opslidende dilemmaer og helbredsmæssige udfordringer? Så vil alt være såre godt og uden modstand.

Sådan har jeg i hvert fald tænkt i mange år. Nu ved jeg for det meste bedre. At alt rigtig nok er såre godt på et dybt plan, og samtidigt at det menneskelige vilkår er fyldt med følelser, dilemmaer og en krop og psyke, som kan være sårbar.

For det meste husker jeg det. Og stadig bliver jeg fanget i sindets kamp, hvor jeg bare vil af med det, som jeg mærker, hvad enten det er følelser, dilemmaer eller helbredsmæssige problemer. Hvor jeg ikke kan ha’ det.

Men når jeg vågner op igen af sindets kamp, så ved jeg det jo godt. Hvis jeg ikke vil ha’ det, hvem skal så?

Naturligvis skal vi arbejde på at bliver mere følelses- og helbredsmæssigt balanceret, men vi skal være opmærksomme på, at vi ikke gør følelser, dilemmaer og helbredsmæssige skavanker hjemløse i vores forsøg på at få det bedre.

Så kan du skabe et hjem til alle dine følelser? Kan du skabe et hjem til alt hvad din krop udtrykker? Tør du stoppe op og lade livet falder ned i dig, sådan som det udtrykker sig lige nu? Eller er dele af dig hjemløs?

Vi ønsker alle ubetinget kærlighed. Vi mødes så som børn af vores forældre og andre nære personer, og hvis alt er godt, så får vi ubetinget kærlighed. Men ikke altid, for ingen mennesker formår kun at være ubetinget i deres kærlighed.

Senere når der opstår svære følelser eller helbredsmæssige problemer, så længes vi efter den ubetingede kærlighed, ja vi kan ofte ligefrem forlange den. Fra andre. Men vi kan let glemme at give den til os selv. Skabe et hjem for hvad der nu en gang rører sig i os. Ikke nødvendigvis på den måde at vi ikke skal have fokus på at ville ændre på situationen, men på den måde at vi møder os selv ubetinget fremfor at møde os selv, som vi ville ønske, at vi var.

At vi let kan glemme at møde os selv med kærlighed er alment menneskeligt. Kærlighed er netop en kær lighed. En kær lighed af at vi alle er uperfekte og derfor ikke forkerte, når vi fejler eller glemmer.

Så i vores prisværdige bestræbelser på at ville vokse som menneske, skal vi passe på ikke at gøre os selv hjemløse. Passe på ikke at tro at vi først er elskelige, når vi kommer i mål. Huske på at vores hjem er lige her og nu midt i alle de følelser, dilemmaer og fysiske udfordringer, som vi oplever i dette øjeblik. Tænke på at hvis vi kan skabe et hjem, som kan rumme alt det, så er vi netop vokset.

I min oplevelse så vil alle dybe helbredssystemer i deres grundessens understøtte at skabe et hjem til det enkelte menneske. Et af disse er Ayurveda, som jeg har læst en bog om.

Den fortæller jeg mere om i dette nyhedsbrev, hvor jeg også skildrer min oplevelse af maskuline-feminine energier, planeterne Uranus og Saturns tegnskifte og min tur til Kina.

Og så er min hjemmeside i øvrigt også blevet fornyet :-)

Med ønsket om at du vil føle dig hjemme i sommeren– og i dig.

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31 Maskulin-feminin

At tale om maskuline og feminine energier kan hurtigt blive kontroversielt, fordi det let ender med at blive en for rigid tilgang til de to køn, hvor vi bliver låst fast i firkantede modeller fremfor at blive inspireret til at lære nogle ur-energier, os selv og andre bedre at kende.

Jeg har skrevet en længere artikel med min personlige oplevelse af, hvad de maskuline og feminine energier er, hvordan de findes i alle uanset køn, men også hvordan de hænger sammen med vores køn. At lære energierne bedre at kende kan hjælpe os til at udvikle os selv, og understøtte den vi er. 

Artiklen er henvendt til alle, og hvis man arbejder som terapeut, så kommer jeg også ind på nogle tips til, hvordan man kan forholde sig til det maskuline-feminine i sit arbejde.

Jeg håber du kan have glæde af at læse med

 Anbefaling af bog:
"Lev mere - kæmp mindre": Maria Juhl

Maria Juhl har skrevet en fin og personlig bog om Ayurveda.

Det er en introduktion til Ayurvedaen men det er mere end det. 

Maria Juhl lægger nemlig stor vægt på at fortælle om Ayurveda ud fra hendes personlige erfaring med, hvordan det er at arbejde med Ayurveda og samtidigt leve i en anden kultur og klima, end der hvor Ayurvedaen er opstået. Læs mere om bogen her

  


 

Kina-rejse 13.-27. oktober 2018

Vi vil som altid bo på Master Wans enestående center i Beijing, hvor vi vil lave BaGua Qigong, få Wai Qi (healing), akupunktur og fodbehandlinger, meditere, deltage i cermonier, tage på ture til steder med skøn Feng Shui, spise, grine og være stille med Master Wans hjertelige og dygtige personale. 

Vi tager også 3 dage (2 overnatninger) med en af Master Wans elever til Cheng'de, som ligger ca. 3 timers kørsel fra Beijing. Her havde kejseren tidligere sommerresidens og byen er fyldt med flere smukke paladser, som er kommet på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Prisen for opholdet i Kina vil være 16.000 kr. på dobbeltværelse (tillæg på 3.000 kr. for enkeltværelse). Det inkluderer så også alt: ophold på værelse af god standard på Master Wans center samt 2 overnatninger på hotel af god kvalitet i Chengde, alle måltider under hele opholdet, daglige behandlinger, QiGong og ceremonier, kørsel til og fra lufthavnen, til Chengde samt daglige ture ud af huset når vi er på centeret.

Man skal selv sørge for retur billet til Beijing (pris ca. 4.000-6.000 kr) samt visa til Kina.

Du kan læse nærmere om turen her, hvor jeg også skriver om de tidligere ture ind i Qi'ens forunderlige univers 


 

Ord til efter tanken

"If you touch one thing with deep awareness, you touch everything"

Thich Nhat Hanh

 Saturn og Uranus i nye stjernetegn

Planeterne Saturn og Uranus har bevæget sig ind i henholdsvis Stenbukken og tyren i løbet af 2018 og vil opholde sig der i en længere periode. Hvordan kan det mon påvirke os som enkeltindivider og på samfundsplan? Læs nærmere her om Saturn i Stenbukken og Uranus i TyrenKonfekt med carob

Carob bliver mest brugt som erstatning for kakao, men det har sin helt egen smag og har nogle ernæringsmæssige fordele. Læs mere her og prøv en opskrift på carob konfekt

 

 

 

 

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Qigong

Kurser: 

Kursus i Duft QiGong, 1. del afholdes over 4x 2 timer i perioden d. 2.-10. juli. Kontakt mig hvis du ønsker at deltage. 

Du kan læse mere om Duft Qigong og se video med uddrag af stilarten her

 

Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet