Lad kroppen være porten til noget større

Ære være vores form - Nyhedsbrev April 2019


Kære læser af mit nyhedsbrev


I mange sammenhænge kan man, og måske specielt kunne man, opleve en opdeling af livet. Enten fokuserer man på det umiddelbart synlige, vores kroppe, vores hjem og de materialistiske ting, som vi har i vores liv, eller også så fokuserer man på de mere usynlige ting som det åndelige, religiøse, følelser og indre værdier. På den ene side nonner og munke som går i kloster for ikke at blive forstyrret i deres forhold til Gud af det materialistiske, og på den anden side mennesker der går så meget op i deres kroppe, i deres økonomi eller i deres forstand, at der ikke er plads til andet end det, som kan ses og måles.


Jeg oplevede det i den alternative verden, og oplever det også nogle gange stadigvæk, at det enten var vores form eller det formløse, som var i fokus. Til kurser eller foredrag om spirituelle eller psykologiske emner var der i pauserne godt gang i cigaretterne, blev drukket mange kopper kaffe og spist godt med kager til, mens der blev talt om den 11. indsigt og meditationer, der bevidst eller ubevidst kunne bringe en væk fra kroppen. Eller til kurser om ernæring eller træning var der afholdenhed i pausen eller i vildeste fald mandler og rosiner, mens der blev talt om fastekure og eddike mødre, der kunne bringe en tættere på målet om den prefekte krop og sundhed.

Det var enten eller. Enten var formen det væsentligste og alt andet uvæsentligt, ellers var det omvendt.
Men som med mange andre forhold oplever jeg, at udviklingen heldigvis går i retning af, at det ikke opleves som modsætninger. Der kan stadigvæk være noget, som er det væsentligste i ens liv, men alt andet er så ikke uvæsentligt men relativt mindre væsentligt. Og der er en verden til forskel fra, at noget er uvæsenligt, og at noget er relativt mindre væsentligt. For med forankring i det, som man oplever som væsentligst, kan man møde alt andet med et genskin derfra.

Så når jeg oplever det formløse i livet, det som er dybere, end hvad vi ser på overfladen, som det væsentligste, så gør det ikke, at jeg tænker på kroppen, mit hjem, eller det som har manifesteret sig i mit liv, som uvæsentligt. Tværtimod så er det netop en del af den dybere helhed, som er kommet op til overfladen hos mig, så jeg kan ære det formløse ved at tage mig af formerne. Og samtidig kan formerne ofte lære mig noget om det, som er bag dem eller dybere end dem. Formerne kan være porte til noget større.

Så at tage sig af sin krop uden at fortabe sig i kroppen, at tage sig af sine ting uden at drukne i det materialistiske er at ære det formløse gennem formerne. Det er ikke et enten eller, for det er alt sammen en del af den samme helhed; det ene er bare overfladen, som bølgen, mens det andet er dybden, havet.

I dette nyhedsbrev har jeg valgt at fokusere på forholdet til vores former.
Hvordan vi kan strække kroppen, når vi har ondt i skuldre eller ryg.
Hvordan vi kan gå glæde af alle de smukke kålsorter, som naturen byder os.
Hvilke olier, som vi bedst kan bruge til at tilberede nærende mad.
Hvordan vi kan pleje os selv på alle niveauer, når stressen har rystet vores form.
Hvordan vi med små virkemidler kan afhjælpe fysiske skavanker.

Jeg håber du vil ære din form og mærke, at den er en uundværlig del af noget større.

Glædelig forår

Kærlig hilsen

Lars Henrik


Øvelser ved skulder- og rygsmerter

Når kroppen gør ondt og det smerter i bevægeapparatet så er det godt at møde kroppen, få strukket og bevæget den - på den rigtige måde. Og det kan naturligvis være svært at vide hvad som er den rigtige måde. Selvom det ikke kan erstatte en individuel vejledning så har jeg illustreret nogle øvelser som jeg kan stå indefor at give som en generel vejledning. Jeg har ved hver enkelt skrevet om øvelsernes fordele men også om hvad man skal være påpasselig med. Jeg håber de kan gøre nytte. Du kan se øvelserne her 

 

Små sundhedstips


Når hverdagen byder os skavanker og gener så kan det være godt at have nogle små sundhedstiltag for at hjælpe os på vej. Jeg har samlet nogle af mine her

 

 

 

Hvilke olier er mest velegnede til opvarmning?


Hvilke olier er bedst at bruge ved opvarmning og er det overhovedet godt at opvarme olier? 
Med udgangspunkt i en australsk undersøgelse forsøger jeg at sætte lys på det spørgsmål.

Læs mere her

 

 

 

Anbefaling af bog: Lisbeth Tordendahl "Kål og kærlighed"


Lisbeth Tordendahl har endnu en gang delt ud af sin viden og kreativitet om mad, sundhed og nydelse. Det er der kommet bogen "Kål og kærlighed" ud af som fortæller om kåls fortræffeligheder, præsenterer  13 forskellige kåltyper, giver vejledning i brugen af samt konkrete opskrifter til hver enkelt

Læs mere om bogen her eller køb den skønne bog på Lisbeths hjemmeside

 

 

 

Opskrift

Lisbeth Tordendahl har givet mig lov til at viderebringe en opskrift fra hendes bog "Kål og kærlighed": Grønkålssalat med ristede kikærter. Selvom foråret er ved at titte frem så er det stadig muligt at købe grønkål og få lækre retter ud af sidste års afgrøder inden at vi bliver beriget med de nye grønne skud.

Se opskriften her  

 

  

 

Anbefaling af bog: James L. Wilson "Binyretræthed"

Mange mennesker vil kunne føle sig forstået og mødt hvis de læser den amerikanske læge James L. Wilsons bog om binyretræthed.
Deres følelse af udmattelse, stress og nedsat livsglæde har baggrund i kroppens fysiske reaktioner, også selvom prøverne hos lægen ikke umiddelbart kan påvise det. Tilstanden kan skyldes, at binyrerne ikke kan producere tilstrækkeligt med anti-stress hormonet kortisol efter længerevarende pres. 

I bogen hjælper James L. Wilson læseren til at undersøge om de har binyretræthed og han giver anvisninger til hvordan man med livsstilændringer kan være med til at afhjælpe problemet. Rådene er også generelt sundhedslogiske så mange vil kunne have glæde af at læse med i denne afbalancerede og holistiske bog, også selvom de ikke lider af stress eller binyretræthed.

Læs mere her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet