Lad kroppen være porten til noget større

Nyhedsbrev maj 2014

Kære alle

Jeg håber, I går sommeren i møde fyldt med sol og glæde. Hvis I skulle have lyst til at fylde lidt læsestof på sommer tanken, så kan I læse mindeord om Ulrik Golodnoff, lidt om udrensende forårskure og opskrifter på nydelsesrige sommer-is :-), henvisning til undersøgelse om elektromagnetisme og dens påvirkning af fugle, samt artikler om kampe - de indre i os selv og de ydre i Ukraine.

God sommer 

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31


1) Til minde om Ulrik Golodnoff (1948-2014)

Kære Ulrik. Hvem kunne vide at weekenden ville ende sådan, da du valgte at aflyse dit kursus i mit center og i stedet blive hjemme på Langeland? Tarotkortene ville i hvert fald ikke have fortalt dig det, for du havde altid bedt dem om ikke at vise dig den fysiske død. Nu tilbragte du weekenden sammen med din elskede Lotte, og luften var som altid fuld af dine kreative idéer, mens I sammen planlagde de næste kurser. Og så ville du slutte weekenden af med at fælde det træ, som endte med at fælde dig.

Læs alle mindeordene her

 2) Forårskure 

Når foråret spirer frem, får vi naturligt lyst til at forny os på samme måde, som naturen fornyer sig ved at lade det nye vokse frem. Forårsrengøring, hvor vi renser ud i det gamle og får luftet igennem efter en lang vinterperiode, er jo et meget kendt begreb. På samme måde er det også oplagt at lade kroppen gennemgå en forårsrengøring. Foråret er der, hvor leveren er mest aktiv ifølge den traditionelle kinesiske medicin, og da leveren er et sted, hvor mange affaldsstoffer kan hobe sig op, er det oplagt at komme leveren i møde med en sund kur kost.

Få tips til forårskure her

 


 

3) Artikler fra tildligere nyhedsbreve

Jeg har lagt en del af mine artikler fra tidligere nyhedsbreve på min hjemmeside. Resten af mine artikler vil også komme på hjemmesiden i løbet af den næste tid, så hvis du har lyst til at blive inspireret, få baggrundsviden og opskrifter, så har jeg opdelt artiklerne i følgende emner:

Kostvejledning og opskrifter
Kosttilskud
Krop og energi
Meditation
Psykologi og parforhold
Astrologi
Tarotkort
Bevidsthed og spiritualitet

(Billede fra foto76 / FreeDigitalPhotos.net)


4) Is

Hvis man gerne vil have en velsmagende og forholdsvis sund dessert/slik til en hyggelig aftenstund eller til en varm sommerdag i solen, så er der fuldgode alternativer til fløde og sukker. Med modne bananer, kokosmælk og frossen frugt har man ingredienserne til is, der smager skønt i munden og ligger godt i de fleste maver.

Bliv inspireret her 

(billede fra Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net)


 

5) Påvirkning fra elektromagnetisme

Den danske forsker Henrik Mouritsen påviser i en artikel offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Nature, at elektromagnetiske bølger fra apparater som computere, iPads og intelligente køleskabe blokerer for fugles magnetiske vej-finder-sans. Ifølge undersøgelsen skulle de elektromagnetiske bølger påvirke fugles hjerner og blokere for deres magnetiske sans. Mobiltelefoner og højspændingsledninger har til gengæld ikke samme effekt ifølge det nye studie.

Læs mere her

Foto fra franky242 / FreeDigitalPhotos.net


 

6) At slippe kampen 

Oplever du livet som en kamp? Så er du ikke alene. Mange mennesker oplever livet som en lang kamp. For nogle til en vis grad bevidst ved at de synes, at de er gode til at kæmpe, og derfor er stolte over, at de så tit vinder. Det ses også i mange film og sportssammenhænge, hvor heltene er dem, som kæmper sig til en sejr. Det hårdt prøvede menneske som til sidst vinder på trods af alle odds.
For andre er kampen ubevidst, for det har bare altid har været sådan, og de kan derfor slet ikke forestille sig livet på en anden måde.
Men det er ikke nogen selvfølge, at vi skal kæmpe og stride os gennem livet. Det er rigtigt, at de situationer, vi oplever i vores hverdag, kan være udfordrende, men det er ikke det samme som, at selve livet er en kamp.  At nå til at kunne leve den erkendelse er et afgørende øjeblik.

Læs resten af artikelen her

Billede fra Ambro / FreeDigitalPhotos.net


 

7) Tarotoplæg om Ukraine-Rusland

Jeg har lavet et tarotoplæg på situationen i Ukraine, for at se på de bagvedliggende holdninger og mekanismer. Til det har jeg brugt et oplæg, som Tarotmester Ulrik Golodnoff normalt brugte til at undersøge relationer mellem to mennesker, nemlig det oplæg han populært kaldte ”dig og mig og vi to”. Jeg laver det i en let omskrevet version for at beskrive begivenhederne med tarot-øjne.

Læs om oplægget her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Qigong

Introduktion til Qigong: - læs mere her
Onsdag d. 18. juni. kl. 17
(OBS! I Frederiksberg have)
onsdag d. 13. august kl. 17
(OBS! I Frederiksberg have)


Center for Helhed og Indre Ro:

Faste terapeuter: - Læs mere her

Nethe Holme
Lad ressourcerne spire

Jamina Mokrzyczka,  
Mærk dit rum - Terapeutisk massage

Lisbeth Tordendahl
Biopat/naturopath, phytoterapeut, kostkonsulent

Carina von Irgens-Bergh
Body-sds terapeut

Helle Ettrup
Afspændingspædagog og Refleksterapeut.

Vivi Hollænder
sexolog & parterapeut

BirgitteHelena Winther
terapeutisk lyd- og stemmearbejde

Lars Henrik Rasmussen
KropsÅnd, holistisk Integreret Terapi


Faste aktiviteter om aftenen (dog med sommerpause)
læs mere her:

Tirsdag kl. 18.30:
Shambhalla gruppen

Onsdag kl. 18.50: 
Balanced View - Klarhedsmøder

Torsdag kl. 19.00: 
Mindfulness v/Merete Danskov

Andre aktiviteter om aftenen - 
læs mere her:

Torsdag d. 12. juni kl. 17:
Familieopstilling v/Jamina Mokrzyczka