Lad kroppen være porten til noget større

I praksis -Nyhedsbrev januar 2020

Kære læser 

Det er ikke så ofte at jeg har skrevet til dig de sidste par år. Tiden går mere med at praktisere. 
Praktisere når jeg møder klienterne på min klinik. Praktisere når jeg møder eleverne på Totum uddannelsen til kropsterapeut. Praktisere når jeg møder livet i alle dets former. 

For tiden taler til at vi skal ”walk the talk”, praktisere vores intentioner, komme ud af klostrene med vores værdier.

Jeg griber mig selv ofte i, at jeg ryster på hovedet over hvad jeg hører der sker ude i den store verden, samtidigt med at jeg gør noget tilsvarende i min lille verden. Det føles meningsløst at være vidne til fastgroede konflikter, hvor magtefulde grupperinger stædigt holder fast i deres ret, som medfører krig, grusomheder og lemlæstelse i årevis, men samtidigt må jeg se i øjnene at jeg også er del af konflikter, hvad enten det er konkrete konflikter med andre mennesker, fiktive konflikter som mit sind ofte skaber for at puste sig op i sit mindreværd, eller det er konflikter jeg har med de sider af mig selv, som jeg har svært ved at acceptere og finde fred med.

Så naturligvis skal vi sige fra og udtrykke vores holdninger, når vi oplever at magthaverne rundt om i verden forvalter deres magt på en skidt måde, men vi bliver også nødt til at starte med os selv og spørge hvordan vi forvalter konflikter.

Eskalerer vi dem, ikke bare i den ydre verden men også inde i os selv, eller forsøger vi at være vidne til hvad der sker både i det ydre og i os selv? Handler vi på en måde som afdæmper konflikten? Ikke ved at lægge låg på når der er grund til at slå i bordet og holde fast i, hvad vi oplever som ret og rimeligt men ved at handle ud fra en centreret energi, bevare vores fokus og retning midt i den forvirring, fastlåshed og røg, som konflikten ofte skaber i os.

En praksis er god at have. Hvad enten det er at meditere, dyrke yoga eller QiGong, bruge fem minutter hver aften på at skrive om sin taknemlighed for dagen der er gået, være i naturen eller med dyr, have fokus på sund mad, dyrke religion og bede, have et ønske om at være hjertelig og omsorgsfuld og meget mere. Det er gode måder at give næring til det som man ønsker skal vokse i sit liv og i verden.

Men vi kan også blive så meget hængende i formen, at vi ikke er i substansen. Der er forskel på at lave en meditation og at være mediterende. En meditation foregår i en bestemt ramme, typisk at man sidder ned i stilhed og fokuserer på nogle billeder, sansninger, ord, steder på kroppen eller på ingenting, men det at være mediterende kræver ikke en bestemt ramme, det kan foregå overalt og til hver en tid: i køen nede i Netto, midt i den smukkeste solopgang, når man bliver kritiseret, ved synet af en politiker som man er uenig med, når økonomien kradser eller parforholdet vakler, selv der kan der være kontakt til et rum af fred og ro indeni.

Nemt er det måske ikke, men det er måske heller ikke nemt for en politiker, der forsøger at balancere mellem mange menneskers interesser og behov, det er nok heller ikke nemt for en forælder at have overskud til et barn, når de ikke har overskud inde i sig selv, det er måske ikke nemt at lade være med at råbe i trafikken, når man bliver stresset af lys, dytten og hundrede ting man skal overskue på kort tid.

Så er det, at vi let kan blive fanget i vores fastlåste mønstre, og i praksis er det der, at vi skal komme ind bag ved vores overlevelsesstrategier og få kontakt til rummet, hjertet, den mediterende del, vores sande natur.

Og når det ikke lykkedes, så er det at vi skal turde være vidne til, at vi mister kontakten til vores kerne, uden at vi forsætter med at gå amok og tænker at ”så kan det også kan være totalt lige meget det hele, jeg har lavet noget lort og det tør jeg ikke se i øjnene så derfor forsøger jeg at dække det til med endnu mere lort for at undgå at mærke skyld og skam, som så medfører endnu mere lort, som jeg må dække til med endnu mere af samme skuffe, som medfører endnu…”

Kan du genkende mønstret? Fra dig selv og fra de konflikter som vi hører om i medierne?

Så i praksis er det at være menneske at turde være uperfekt og samtidigt vide det og være med det.
Det er derfor at der er kærlighed. Fordi det er en kær lighed imellem os mennesker, at vi alle er ufuldkomne så længe at vi er i menneske kroppen, men samtidigt har vi en sjæl eller hvad vi skal kalde det, som er fuldkommen og som derfor kan observere når den menneskelige del af os tager fejl og rammer ved siden af.

Et lille barn praktisere ved at vakle afsted, falde og rejse sig op igen. Der er noget i barnet der får det til at rejse sig igen, noget der er sandt og uspoleret af faldene, noget som ikke falder når kroppen og formen falder.

Så uanset hvor du er lige nu, uanset hvad du har bedrevet i livet, uanset hvilken status du har, uanset hvad du gør og lige har gjort, uanset hvilke tanker og følelser der er inde i dig lige nu, uanset om du har mediteret i årevis eller om du aldrig har gjort det, så skal du ikke et andet sted hen end der hvor du er lige nu for at praktisere. Du kan praktisere lige nu ved at rumme dig selv, dine gerninger, tanker og følelser, din fortid og din nutid og dine tanker om fremtiden.

I praksis er du altid praktiserende, og jo mere bevidst du bliver om det, jo mere vil du kunne hvile i det og jo mere vil du kunne handle ud fra det.

I dette nyhedsbrev har jeg samlet lidt om hvordan man kan lave kombucha.
Hvordan Saturn og Plutos møde i sidste uge peger mod at vi fordyber os i vores praksis. 
Hvordan vi hurtigt kan blive fanget i stress ved opstart efter ferier.
Hvordan jeg kan ligge søvn- og hvileløst om natten og pludselig komme i kontakt med hvad der er væsentligt
Og hvordan du er velkommen til at komme og praktisere sammen med mig til min introduktion til Qigong

God praksis :-)

Kærlig hilsen

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31


Saturn og Plutos møde i Stenbukken.

Selv om det er mere end en uge siden at Saturn og Pluto mødtes nøjagtigt i Stenbukkens tegn, så er det stadig meget aktuelt at implementere de nye energier i ens dagligdag. Stenbukken er et jordtegn så det handler om i praksis at få de nye energier ned i kroppen og ind i rutinerne.

Læs mere om den spændende konjunktion her


Stress og centrering

Efter sommerferien skrev jeg en artikel om den stress mange oplever når de starter op på arbejdet igen efter en god, lang ferie. Den oplevelse er ligeså aktuel efter juleferien, så derfor kan du læse mere om muligheden for at møde stress oplevelsen på en ny måde, bl.a. med baggrund i tarotkortet Lykkehjulet


Kombuca

Den fermenterede te, Kombucha, er blevet vældig populær og kan købes i mange dagligvare butikker. Men man kan også sagtens brygge den skønne og sunde drik selv, da det er meget simpelt, selvom det i starten kan virke meget uoverskueligt.

Jeg har her forsøgt at gøre det mere tilgængeligt ved først at beskrive det helt simple i at koge en te, tilsætte sukker, lade teen køle ned til stuetemperatur og derefter tilsætte en kombucha svamp. Efterfølgende har jeg forsøgt at gå i detaljer med hver enkelt element i brygningen, så der også er noget for nørderne .-)

 

Lykken i ikke at lykkes.

Kan man tage noget med sig fra den mørkeste nat?
Afhænger kærlighed af at man er perfekt eller er kærlighed netop noget som kan gro frem når alt føles som en fiasko?

Læs min oplevelse her


Introduktion til QiGong fredag d. 31. januar

Der er gratis introduktion til QiGong fredag d. 31. januar kl. 16-17.30 i Behandlerkollektivet på Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg.
Her er der mulighed for alle til at stifte bekendtskab med QiGongens spændende univers. Vi vil lave nogle småøvelser, og uddrag af de 3 stilarter som jeg underviser i, og jeg vil også kort tale lidt om teorien bag QiGong. 

Øvelserne kan udføres af alle og alle er velkomne så inviterer gerne venner med.

Husk dog tilmelding til 22 15 16 31 eller larshenrik@kropsaand.dk

Du kan læse mere om Qigong og se video med øvelser her

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet