Lad kroppen være porten til noget større

Kronen, Nyhedsbrev d. 28. marts 2020

Kære alle

Tak fordi jeg må skrive til dig og dele, hvad jeg synes er væsentligt
Dette nyhedsbrev er naturligvis præget af Corona

Da jeg flyttede til København, boede jeg de første mange år af mit liv på Amager. Den gang var der stadig skibe, som skulle ind til Københavns havn, og som var så store, at broen gik op for at lukke dem ind, så selv om jeg kun boede 2-3 km. fra Københavns centrum, kunne jeg opleve at blive stoppet af broen, der var oppe. Måske var jeg på vej til Hovedbanegården for at nå et tog, og fordi jeg ikke ville spilde min tid (hvad det så end betyder…??) så jeg kom ofte halsende af sted på min cykel i sidste øjeblik, men på vej hen mod broen kunne jeg høre den høje alarmlyd og se de blinkende lamper på broen, der viste, at bommen var på vej ned, og broen på vej op.
Der var ikke noget at gøre. Lige som bilerne på de 6 vejbaner, så måtte jeg bare stoppe og vente.

Og pludselig blev der stille. Mange biler slukkede deres motor, og man kunne høre mågerne, der fløj i luften og skreg, mens en eller flere både, tilsyneladende, langsomt tøffede forbi nede på vandet, inden broen kunne lukkes ned igen, og der var skabt forbindelse til, at trafikken og det pulserende liv kunne strømme igen.

Eller blev det stille? Kunne man høre mågerne, den tøffende båd og stilheden bag ved, eller var det tankerne i hovedet, bekymringerne over at det (hele) nu ikke gik, som man havde planlagt, det skulle gå, musikken fra bilradioen, motoren der bare ventede på at komme i omdrejninger, som man kunne høre?

Broen er oppe i vores liv lige nu, mens Coronaen strømmer forbi. Hvad gør det ved os, hvad lytter vi til?

Når kriser kommer ind i vores liv, personligt eller kollektivt, så er det ikke kun broen der er oppe, låget til det kollektive ubevidste er også tilbøjeligt til at komme meget mere på vid gab, så det strømmer ud med frygt, egoisme, manglende overblik, ugennemtænkte handlinger og andre skygger.

Når kriser kradser kan det medføre megen smerte og lidelse. Det er vigtigt at have al mulig medfølelse for dem som det rammer.

Når kriser kradser er det også en mulighed for at komme ind bag ved hverdagsstøjen, ind til stilheden bag alle ting.

Krisen er en mulighed både for en retræte (som betyder at træde tilbage) og en mulighed for at blive fanget endnu mere af skyggesiderne. Mange af os vil opleve begge dele, at vi i perioder kan være glade ved at slippe hverdagens travle gøremål, og i andre perioder kan frygte om den nogensinde kommer tilbage, hverdagen med dens faste, trygge rutiner?

Så krisen kan støje gevaldigt og skabe frygt og uoverskuelighed, men den kan også gøre os opmærksomme på støjen, som vi har vænnet os til i vores hverdag. Og det kan let føre til spørgsmålet, om vi ønsker at leve i den støj?

Måske fører den også til, at vi beslutter at ville lave nogle livsstilændringer. Det kan være små, som at køre hjemmefra tidligere så man ikke behøver at halse afsted for at nå toget, men det kan også være meget større, som bunder i et ønske om at leve mindre bundet af materialisme og travlhed og have mere tid til de væsentligste ting. Det er et valg, som man tager personligt, og jeg har stor respekt for dem, som vælger at foretage ændringer.

Men selv livsstilændringer, som umiddelbart synes gode, kan være udtryk for, at vi forsøger at overdøve støjen med en anden støj. At vi glemmer eller ikke tør at lytte til stilheden bag alle ting. Vi kan have så meget fokus på at ændre ting, at vi ikke får lyttet bag om tingene.

Broen er oppe, og vi har bedre mulighed for at lytte til stilheden. Hvad sker der i dig, når du lytter til stilheden? Får du inspiration til at gøre noget? Får du inspiration til at ændre noget i dit liv? ”Tvinger” livet dig til at ændre noget? Mærker du et behov for mere væren?

Måske vil du forsat køre i din bil i den pulserende strøm, men du vil oftere være i kontakt med stilheden, mens du strømmer afsted?
Måske vælger du, at du ikke vil strømme afsted, som du hidtil har gjort og foretager også nogle ydre ændringer i dit liv?
Måske vælger livet på dine vegne, at du ikke skal forsætte som hidtil, og er du så parat til at tage imod det, som måske umiddelbart virker som en byrde, vil du overgive dig til det?
Vil du lytte til stilheden bag alle ting?

Corona betyder krone på latin. Kronechakraet er sædet for oplysning, visdom og spiritualitet. Det er den direkte kanal til lyset og det guddommelige. Det lyder jo umiddelbart dejligt og behageligt, men det kan også være en barsk omgang. Når det strømmer ind med lys, så bliver skyggerne mere tydelige. Al det, som er usandt, begynder at vakle. Vores fysiske tilstedeværelse bliver sat på en prøve.

Det kan være smertefuldt, i det store og i det små, for mange af os, og det er vigtigt at være medfølende og hjælpesomme overfor alle dem, det rammer, også os selv. Der er meget, som der skal tages af i den fysiske verden i sådan en situation, og det er vigtigt.

Men det må ikke overdøve det som er væsentligst: at være opmærksomme på at lytte bag om støjen og se hvad lyset peger på, selv når vi ikke har det godt, er bange og rystede.
At turde stoppe op, træde et skridt tilbage og lytte.

Deri er muligheden for at få skabt et mere sandt fundament bygget på væren bag vores gøremål.
Deri er muligheden for at den uindbudte gæsts tilsyneladende dystre og mørke byrder kan blive lysende gaver.

Du kan læse mere om mulighederne for konsultation via video, telefon eller mail, gratis livestreaming af QiGong og flere perspektiver på Corona krisen i dette nyhedsbrev

Pas godt på dig selv og dine medmennesker

Kærlige hilsner

Lars Henrik, tlf. 22 15 16 31

 

Video møder og live streaming af QiGong

Ligesom mange andres er min virksomhed lukket ned, indtil at myndighederne igen vurderer, at det er sikkert at mødes i grupper og giver behandlinger.

Så jeg kan altså ikke tilbyde behandlinger pt., men som altid tilbyder jeg min assistance via telefon- og mailkonsultation. Telefonkonsultationen kan nu også foregå som et video møde via Zoom.
Det kan naturligvis ikke erstatte en kropsbehandling, men hvis du har brug for at vende nogle ting og få støtte i en uvis tid, så kan det være en rigtig god erstatning/et godt supplement.

Det koster 10 kr./minut svarende til 300 kr. pr. halve time.

QiGong undervisningen kan jeg heller ikke tilbyde i øjeblikket men jeg tilbyder live streaming af de QiGong stilarter, jeg underviser i

Foreløbigt har jeg planlagt følgende dage, og jeg opdaterer på denne side hvis jeg planlægger flere: 

Mandag d. 30. marts kl. 16: BaGua Qigong
Torsdag d. 2. april kl. 10: Duft QiGong
Fredag d. 3. april kl. 10: DaMo Qigong

Alle er velkomne til at være med, også selvom du ikke kender til QiGong eller har lært stilarten.
Det er gratis at deltage
. Det tager ca. 1½ time.

Du er også meget velkommen til at sende denne mail videre til andre som måske gerne vil deltage.

Undervisningen bliver primært lagt an til dem som har lært stilarten, men jeg vil give lidt ekstra vejledning hvis der er deltagere som ikke har prøvet stilarten før, og alle vil uden problemer kunne udføre 80-90% af øvelserne.

Hvis du vil gerne vil deltage så send mig en mail til larshenrik@kropsaand.dk
Jeg sender dig så et link som du kan komme ind på uden at skulle downloade noget eller oprette konto. 

Selvom du ikke er den store computernørd, så er det relativt let at deltage, og jeg sender en vejledning med hvordan du skal gøre.

Jeg er ikke den store computer haj, og livestreamingen er hjemme fra min stue, så bær over med mig hvis der kommer "udfald" og det ser lidt amatøragtigt ud. Om ikke andet så kan vi da grine os til en god Qi :-)

Du kan evt. læse om og se video med stilarterne her

Jeg glæder mig til at lave Qigong sammen med dig.

 


Gode råd midt i en Corona tid

Når krisen kradser kan der være svært at huske på de små simple ting som vi kan gøre for os selv.
Jeg har samlet nogle gode råd her.


Stangtennis

Der er mange bolde i vores liv i form af følelser og tanker, som ryger ud i de særeste afkroge, men er du opmærksom på den stang, som boldene kan have som en forankring i midten?
Læs mere her


Ord til efter tanken

Relax - nothing is under control

Zen ordsprog

 


"Hva' gør man, når man synes at livet behandler en uretfærdigt?": Lotte, Radiserne:

"Man lærer at bage sine småkager selv":
Nuser iført kokkeforklæde og -hue mens han bærer nybagte småkager ind i stuen.

Charles M Schulz

 


Tårnet og lærlingen - tarotkort om Corona krisen

Læs min fortolkning af to kort som sætter billeder på krisens rystelser og muligheder 

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet