Yin/Yang Qigong – stilhed i bevægelse

Qigong nyhedsbrev 31. januar 2022

Kære læser

Jeg ved ikke om det er for sent at ønske godt nytår, nu hvor vi er i slutningen af januar, men om ikke andet så kan jeg ønske dig godt kinesisk nytår, da vi d. 1. februar træder ind i Tigerens år ifølge den kinesiske kalender.

Jeg ønsker for dig, at du kan bruge al tigerens gode energi til modigt at gå ud i verden igen og bruge din  kræfter godt og balanceret til spændende projekter og sund selvomsorg.
For selv om jeg vist skrev noget lignende sidste år på samme tid, så håber jeg endnu en gang, at vi i løbet af de næste par måneder endeligt kan folde os ud uden mundbind og fokus på mulig smitte.

Det er altid godt at have for øje, hvad man selv kan gøre for sit helbred. QiGong er en simpel men dog effektiv måde at få livsenergien til at strømme i kroppen. Med de harmoniske bevægelser og vitaliserende stræk, som kan synes af så lidt, får man et frisk pust ind i kroppen, lige som når man lufter ud i sit hjem. 

Selvom øvelserne er så simple - eller måske netop derfor - så kræver de også, at man er til stede og ikke bliver fanget af tanker og uopmærksomhed. På den måde er QiGong med til at give mentalt ro, da vores hjerne ellers gerne vil tusinde ting på en gang.

Bevægelserne og tankefokuseringen gør, at vi falder ned i et afslappet leje, og når vi er afslappet, så bliver vores vejrtrækning automatisk naturlig og dyb. 

Ofte har vi fokus på de store mirakler og forandringer, men det er vigtigt at prise de små ting også. Med 20 minutters træning, hvis ikke hver dag, så helst 3 dage om ugen, kan man være med til at værne om et godt helbred eller bringe helbredet og humøret tilbage på rette kurs. 
Mange bække små kan gøre en stor forskel i vores liv og dermed også i verden.

Måske kender du også nogen som kunne have glæde af QiGong? Så send gerne dette nyhedsbrev videre til dem, så de kan læse om introduktion til QiGong og mine andre aktiviteter.

Må du få et 2022 med et godt flow i dine energibække og med en dejlig ro i dig :-)

kærlig hilsen

Lars Henrik


Introduktion til QiGong mandag d. 31. januar kl. 16.30-18.00

Jeg afholder introduktion til QiGong for alle som er interesseret i at lære nærmere om og prøve QiGong'ens spændende univers . 

Vi træner lette QiGong øvelser, laver walking QiGong og uddrag af de tre stilarter som jeg underviser i, BaGua, DaMo og Duft QiGong.

Introduktionen er en fin mulighed for uforpligtende at få kendskab til QiGong og mærke øvelsernes effekt på krop, sind og vejrtrækningen. 

Alle er velkomne, men husk tilmelding!
Øvelserne egner sig mest til voksne. 

Sted: Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg
Tid: mandag d. 31. januar kl. 16.30-18.00


Kursus i Wai dan, 2. del af DaMo øvelserne

Jeg afholder kursus i Wai Dan, de ydre øvelser, i løbet af februar måned. Hvis du har lært Nei Dan, 1. del af DaMo øvelserne, og har lyst til at lære de mere udadrettede Wai Dan øvelser, så kontakt mig for de endelige datoer.

Nei Dan øvelserne var de første QiGong øvelser, som jeg lærte hos min underviser, Mette Feilberg. Igennem mange år trænede jeg dem, og lærte også både første og anden del af de andre stilarter som Mette underviste i, BaGua og Duft QiGong. Så det var først efter i mange år "kun" at have trænet Nei Dan øvelser, at jeg lærte de mere yangprægede øvelser i Wai Dan.

Som med de andre stilarter kan man sagtens "nøjes" med at træne 1. del af en stilart, som man under alle omstændigheder skal træne i en god periode, traditionelt siger man 100 dage, inden man går videre til 2. del. For mig var det tydeligt at mærke det dybe fundament som Nei Dan, de indre øvelser, havde givet mig og hvordan det strømmede ud i krop og energisystem med Wai Dan øvelser, som åbner og vækker kroppen på en anden måde.

Wai Dan øvelserne ligner Nei Dan, men bevægelserne og strækkene er større og der er små sekvenser der foregår hurtigt og endda med (tiger)lyd på :-).

Kurset koster 1400 kr. og du lærer som altid øvelser grundigt og får et kompendium med tekst og tegninger med hjem så du kan lave øvelserne derhjemme hvis du vil. 

Du kan læse mere om DaMo og Wai Dan her


Kinesisk nytår d. 1. februar.

Ved 2. nymåne efter vinter solhverv, hvilket i år er d. 1. februar, er det kinesisk nytår og vi træder ind i tigerenes år, år 4719.

Udover  et dyr er hvert år også knyttet til et element og det nye kinesiske år er i vandelementet.
Kombinationen af tigerens træ element og vandelementet skulle give et år fuld af muligheder og vækst. 
Vandtigerens år kan være et år hvor det er godt at starte nye projekter, tage hurtige beslutninger og bruge tigerens mod til at kaste sig ud i dem. 

Tigeren kan dog også være rastløs, utålmodig, og have en alt-eller-intet holdning så selvom der er grobund for vækst kan det være godt at stoppe op og lige mærke efter om man er for overoptimistisk?
Det kan også for mange let medføre stress med alle de mange muligheder og derfor kan det være vigtigt at have fokus på ens mentale helbred, f.eks. ved at dyrke QiGong :-).

Du kan læse mere om Vandtigerens år her 


Kinatur

Det er endnu uvist om jeg kan tilbyde en tur til Master Wans center i Beijing i oktober måned.

Jeg har kommunikeret med centeret om mulighederne (så godt som det nu er muligt på kinesisk-engelsk :-)) og dels kan det stadig være for usikkert pga. evt. Covid-19 restriktioner og dels så har Corona og andre faktorer gjort at priserne er steget meget så det måske bliver for dyrt at tage afsted i år.

Jeg venter med at træffe en endelig afgørelse til april måned i håbet om at det er lettere at overskue situationen til den tid.


Træning i stilarterne

Hvis du har lært stilarten på et kursus
eller hvis du vil have en gratis prøvetime i en af stilarterne så er du velkommen til træning. 

Træningen foregår i Behandlerkollektivet på Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg.
Som noget nyt tilbyder jeg også at man kan deltage online.

Pris er : 75 kr. pr. gang eller klippekort til 5 gange: 350 kr. og 10 gange: 650 kr.  Betales kontant, via mobilpay nr. 88867 eller ved overførsel til 5470-0987925. 

Følgende datoer er planlagt for træning i stilarterne for resten af 1. halvår:

BaGua: 

Tirsdage kl. 9.30-11.00:

1. feb.
1. marts
29. marts
26. april
31. maj

Mandage kl. 16-17.30:

14. feb.
14. marts
11. april
9. maj
13. juni.

DaMo: 

Mandage kl. 16-17.30:

7. feb.
7. marts
4. april
2. maj
23. maj
20. juni

Torsdage kl. 11.30-13:

24. feb.
24. marts
21. april
9. juni


Duft QiGong: 

Mandage kl. 14-15.30: 

7. feb.
7. marts
4. april
2. maj
23. maj
20. juni

Torsdage kl. 11.30-13

24. feb.
24. marts
21. april
9. juni


Overstående datoer er med forbehold for ændringer og aflysninger. 

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Overblik over aktiviteter:


Introduktion til QiGong:

mandag d. 31. januar kl. 16.30-18

Undervisning på aftenskole:

Tirsdage kl. 11.00-12.40: DaMo på Birkedommervej i København NV.
Kontakt Jette på fbirkedommervej@gmail.com og tlf.: 22138710 for nærmere oplysninger.

Træning i stilarterne 

BaGua: 

Tirsdage kl. 9.30-11.00:  1. feb., 1. marts, 29. marts, 26. april, 31. maj

Mandage kl. 16-17.30: d. 14. feb., 14. marts, 11. april, 9. maj, 13. juni.

DaMo: 

Torsdage kl. 11.30-13.00: d. 27. jan, 24. feb., 24. marts, 21. april, 9. juni

Mandage kl. 16-17.30: d. 7. feb., 7. marts, 4. april, 2. maj, 23. maj, 20. juni

Duft QiGong: 

Mandage kl. 14-15.30: d. 7. feb., 7. marts, 4. april, 2. maj, 23. maj, 20. juni

Torsdage kl. 9.45-11.15: d. 27. jan, 24. feb., 24. marts, 21. april, 9. juni

Overstående datoer er med forbehold for ændringer og aflysninger. 

 

Ønsker du at læse tidligere artikler om QiGong relaterede emner? Tryk her

Ønsker du at læse mit generelle nyhedsbrev? Tryk her