Lad kroppen være porten til noget større

Sand - Nyhedsbrev maj 2022

Kære læser

Jeg husker da jeg var midt i tyverne.

Jeg gik hos en psykoterapeut, som også arbejdede med mange børn. Hun havde derfor en lille sandkasse i konsultationsrummet.
På et tidspunkt  bad hun mig om at lave noget i sandkassen.
I den periode af mit liv arbejdede jeg i en børnehave og så dagligt børnene bygge masser af ting i sandkassen. Store slotte, beundringsværdige dyr, prægtige lande.

Så jeg satte mig hen for at bygge mine slotte, dyr og lande.
Men intet skete. Det var bare en stor, uformelig klump sand.

Jeg blev mere og mere desperat indeni, kæmpede med mine sandslotte og jo mere jeg kæmpede, jo mere sørgeligt syntes resultatet at blive. Ikke en gang det kunne jeg finde ud af. De 3-4 årige, som jeg dagligt arbejdede med, kunne gøre det meget bedre!

Min desperation blev på et tidspunkt så stor, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. Og jeg gav efter for det, begyndte bare at bevæge hænderne frem og tilbage i sandet.

Pludselig kunne jeg mærke sandet. De millioner, milliarder af små sandkorn mellem mine fingre. Små universer af krystaller, som lige så fint gled ind og ud mellem mine fingre. Bittesmå, fine sandkorn, som kælede med mine hænder og gav mig ro og varme midt i min desperation og sorg.

Verden var pludselig en anden. Det gjaldt ikke om at få sandkornene til at lystre, men om at lytte til sandkornene. Være med dem i stedet for at være styret af mine tanker om præstation.

Se det var en sand historie, men om jeg, som i eventyret, levede lykkeligt til mine dages ende, afhænger af, hvad lykke er. Men jeg levede menneskeligt til mine dages ende.

For jeg skal stadigvæk vågne op mange gange, når jeg står ved livets sandkasser og har malet mig selv op i et hjørne, fordi jeg desperat vil have sandet til at lystre mine ordre fremfor at lytte til sandets natur og væsen.
Jeg skal til stadighed minde mig selv om, hvad som er sandt for mig. Give slip på at ville skabe forme for at vise dem frem til verden og i stedet lade hænderne smelte ind i de milliarder af sandkorn, mærke universet og mærke at jeg – lige som alle andre – er et gyldent sandkorn i det.

Det er sand healing for mig. 


Efteruddannelse af kropsterapeuter: Organernes natur og de fem elementer

Fem elements teorien er en fascinerende tilgang til sundhed og livet. Den fortæller om elementernes egenskaber og deres samspil, både i kroppen men også andre steder i naturen og universet.

Jeg har i mange år synes det har været spændende at arbejde med, men det som virkelig har fascineret mig var, da jeg på et dybere plan forstod de emotioner og potentialer, som der er i de forskellige faser. Den grundenergi, som forvandlingerne indeholder, og som kan komme frem på mere eller mindre balanceret facon.

Frøet i vandfasen, som kan give en dyb forankring i livet og en kontakt med vores kerne og selvværd, eller som kan gøre os frygtsomme og indelukkede.

Spiringen i træfasen, som kan give os retning og handlekraft, eller som kan få os til at slås med livet og være alt for meget på.

Blomstringen i ildfasen, som kan give os varme, glæde og overblik, eller som kan gøre os rastløse og hysteriske.

Høsten i jordfasen, som kan give os omsorg, næring og jordforbindelse, eller som kan ende i tankespind og oversensitivitet.

Frøkastningen i metalfasen, som kan hjælpe os til at give slip og åbne os for det nye eller holde os fast i sorg og ufleksibilitet.

Ved at se på forvandlingernes grundenergi og kontakte organernes natur, kan vi selv komme ind og sanse, hvordan vi kan bruge energierne mest konstruktivt, både for os selv og for vores klienter.

Kurset bliver afholdt i pinsen d. 4.-6. juni, og der er early bird pris på 3000 kr. ved betaling senest d. 25. maj.

Læs mere om kurset her.

Læs min artikel om de fem elementer her


Rabat på kropsterapi uddannelsen hos Totum

Der er mulighed for at få 5.000 kr. i rabat hvis man starter op på Totum uddannelsen, skolen for kropsterapi, inden sommerferien. Du kan læse mere om uddannelsen her

I de seks år jeg har undervist hos Totum, er jeg gang på gang blevet forbavset over, hvor dygtige eleverne kan blive i løbet af den 1-årige uddannelse.
I løbet af året gennemgår de en stor faglig og menneskelig udvikling og er efterfølgende i stand til at hjælpe mange mennesker med deres dagligdagsproblemer som smerter i kroppen, hovedpine, stress, manglende kontakt til kroppen, følelsesmæssige problematikker mm.

Hvis du - eller en du kender - har lyst til at lære et konkret håndværk og samtidigt har interesse i at dykke dybere ned i den menneskelige psyke og kroppens sprog, så kan jeg varmt anbefale Totum uddannelsen. 

Hvis du kontakter mig så kan du opnå 5.000 kr. i rabet ved opstart inden sommerferien.


Fokus punkter til øget bevidsthed


I løbet af dagen kan vi let glemme, hvad som er væsentligst. Tanker, følelser, alt det vi tror vi skal forholde os til og gøre, kan rive os væk fra vores ro og kerne. 
Men hvis vi kan bevare en kontakt til vores centrering midt i stormvejret, så er der både større sandsynlighed for, at det hurtigere falder til ro, samtidigt med at vi opbygger kontakten til vores essens.

Nedenstående er små, simple råd til hvad vi kan gøre , når vi bliver revet væk. Og det er simple råd selvom vores tanker og følelser gør alt for at komplicere dem og for at sige, at de ikke hjælper.
Men de hjælper, ikke på den måde at vi kan jage det svære væk, men ved at vi kan opbygge kontakten til det, som er større end det svære, og som kan rumme det.

Fokuspunkter:

Tag en bevidst, dyb vejrtrækning.
F.eks. ved overgange i løbet af dagen: før du spiser et måltid, inden du starter bilen eller hopper på cyklen, når du skal sove eller inden du står op, på vej ind til arbejdet osv.

Sig inde i dig selv.: ”Jeg" når du trækker vejret ind og: "er” når du ånder ud.

Vær bevidst om dine tanker og følelser, vær vidne til dem.

Hav rent konkret fokus midt i brystkassen

Mærk kroppen og den indre krop. Ret din opmærksomhed mod og ind i kroppen

Tror du, at du bliver mere lykkelig eller får mere fred, når du er færdig med det, som du gør lige nu, eller når du kommer et andet sted hen? Ret din opmærksomhed mod nuet og det som du gør i nuet.

Vær opmærksom på hvad du sanser og vær med det.

Stil dig selv spørgsmålet:
Har jeg det godt lige nu (i dette øjeblik)? Hvad foregår der inde i mig i dette øjeblik? Vær opmærksom på enhver evt. utilfredshed og vær til stede med den. 


Tarotkort 8 bægre, omvendt

Jeg trak et tilfældigt tarotkort for at præsentere det:

Der står 8 bægre. 5 nederst og 3 øverst. Men det er som om, der mangler et bæger.
Bag bægrene er der en person i rødt tøj og med en vandrestav på vej væk.
I baggrunden skinner månen og der er bjerge.

Kortet er trukket omvendt. Det er ikke tid endnu til at vandre væk. Først skal man have dybere kontakt til ens følelser og oplevelsen af, at der mangler noget, inden man kan begive sig videre ud i verden.

Bæger kort beskriver vores følelser og emotioner. 8-kort handler om at integrere.
Her er det følelser, der skal integreres. Der skal ikke være fokus på forandring men på at forblive rolig.

Man skal sætte sig ned foran bægrene og mærke efter om man har en følelse af mangel. Lade månen skinne på en og give en omsorg, mens man mærker det, som er svært for en.

Bjergenes visdom kan hjælpe en til at vokse ind 9 bægre energien, hvor man er tryg ved at være sig selv og tryg i ens eget selskab.

Hvis man vil dykke dybere ned i tarotkortenes visdom, så kan jeg varmt anbefale Sofie Golodnoff.

Sofie har, efter hendes far Ulrik Golodnoffs alt for tidlige død, på bedste vis fundet hendes egen måde at bruge kortenes visdom på

Facebook  KropsÅnd på Facebook

Konsultation:

Kropsbehandling og terapeutisk massage:

Ønsker du en behandling som omfatter hele dig?
Taler kroppen til dig og ønsker du at lytte til den?
Vil du se kroppen ind i en større sammenhæng samtidigt med at der bliver taget hånd om de symptomer som du har lige nu?
Vil du åbne op til et rum af stilhed og væren?

- Så kontakt mig for en konsultation.

Læs nærmere her


Konsultation og kurser foregår i Behandlerkollektivet, Holger Danskes Vej 3B, Frederiksberg

 


Læs tidligere artikler: Tryk her 

Emne områder:
kost & opskrifter
kosttilskud
krop og energi
meditation
psykologi
tarotkort
astrologi
bevidsthed & spiritualitet